Nederlands Blazers Ensemble (foto: Remke Spijkers)
do 12 mrt 2020 20:15 - 21:35

Nederlands Blazers Ensemble

The Unknown Chaplin
12 mrt
20:15 - 21:35
  • do 12 mrt 2020
    20:15 - 21:35
    Grote Zaal

Het Nederlands Blazers Ensemble heeft vier componisten gevraagd om nieuwe muziek te componeren bij vier minder bekende zwijgende films van Charlie Chaplin, de grootste komiek aller tijden. Een hedendaagse ode aan Chaplins kunstenaarschap. Daarnaast speelt het ensemble Philip Glass’ contemplatieve soundtrack voor de film Mishima: A Life in Four Chapters. En natuurlijk klinkt de beroemde slotspeech uit The Great Dictator, een pleidooi voor vrijheid en democratie, nog steeds relevant.

‘Chaplin is in mijn ogen het universele genie. We laten de minder bekende Chaplin van vóór 1918 zien, heel grappige en aangrijpende films.’, zegt artistiek leider van het NBE Bart Schneemann. De vier componisten zijn gekozen om hun originaliteit. Oene van Geel heeft roots in de jazz, Reza Namavar zowel in Bach als de avant-garde. Micha Hamel is de echte filmcomponist. Julian Schneemann laat zich inspireren door muziek van over de hele wereld.

Nieuwe muziek bij vier stomme films van de grootste komiek aller tijden

Programma

19:15 uur / Foyerdeck 1 / Inleiding

20:15 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma:
Philip Glass Mishima: A Life in Four Chapters
Nieuw werk van Oene van Geel, Micha Hamel, Reza Namavar en Julian Schneemann

Uitvoerenden

Nederlands Blazers Ensemble (NBE)

Nederlands Blazers Ensemble
Nederlands Blazers Ensemble (foto: Remke Spijkers)
Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring