Matthias Goerne (foto: Marco Borggreve)
ma 24 feb 2020 20:15 - 22:00

Matthias Goerne + Alexander Schmalcz

De liedcomponist Beethoven
24 feb
20:15 - 22:00
  • ma 24 feb 2020
    20:15 - 22:00
    Grote Zaal

De grote Duitse bariton Matthias Goerne wijdt een heel programma aan het liedrepertoire van Ludwig van Beethoven. De symfonicus onder de liedcomponisten schreef met liederen als An die ferne Geliebte, Wonne der Wehmut en An die Hoffnung meesterlijke toevoegingen aan het repertoire. Deze klinken nu in de best denkbare versie door deze bariton, die ook angst, verdriet en pijn laat klinken zoals het moet.

‘Hoewel de Duitse bariton geen mooizinger is, zingt hij altijd mooi’, schreef de Volkskrant al. Matthias Goerne is een klasse apart. De Chicago Tribune noemde hem ‘de toonaangevende vertolker van de Duitse liedkunst van onze tijd’. Niet voor niets nodigde Jaap van Zweden hem meteen uit als artist in residence tijdens zijn eerste seizoen als chef van de New York Philharmonic. Bij de serie Grote Zangers zong Goerne eerder voor volle zalen het grote liedrepertoire van Schubert, Schumann en Brahms. Goernes inleving live meemaken is een unieke belevenis. En nu hij heeft aangekondigd nog maar vier jaar te zingen, is dit misschien wel de laatste kans.

Winnaar Edison Klassiek 2019
Matthias Goerne is winnaar van de Edison Klassiek 2019 in de categorie De Solist - vocaal voor zijn album met Schumanns Liederkreis en Kernerlieder.

Matthias Goerne zingt Beethoven

Onderdeel van:
Grote Zangers
Highlights

Programma

19.30 uur / Grote Zaal / Voorprogramma:

20.15 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma:
Ludwig van Beethoven An die ferne Geliebte / Sechs Lieder von Gellert / Resignation / An die Hoffnung op. 32 en op. 94 / Lied aus der Ferne / Maigesang / Der Liebende / Adelaide / Wonne der Wehmut / Das Liedchen von der Ruhe / An die Geliebte

Uitvoerenden

20.15 uur / Hoofdprogramma
Matthias Goerne
bariton
Alexander Schmalcz piano

19.30 uur / Voorprogramma
Berend Eijkhout bariton
Felix Justin piano 

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring