Calliope Tsoupaki (foto Ruud Jonkers)

Odysseus van Calliope Tsoupaki

Asko|Schönberg
do 4 mrt 2021 20:15 - 21:15
do 4 mrt 2021
20:15 - 21:15
  • do 4 mrt 2021
    20:15 - 21:15
    Geannuleerd
    Geweest

Programma

Calliope Tsoupaki Odysseus (wereldpremière, opdracht Asko|Schönberg met steun van Fonds Podiumkunsten)

19.15 uur / Inleiding

Uitvoerenden

Asko|Schönberg
Awoiska van der Molen fotografie, projecties

Oncontroleerbare storm inspireert muzikaal drama 

Een stormachtige reis vol virtuositeit en dramatiek tekent het nieuwe werk Odysseus van Calliope Tsoupaki (Componiste des Vaderlands) en Awoiska van der Molen (beeldend kunstenaar/fotografe). Wat gebeurt er als we de controle verliezen, als een handeling leidt tot onomkeerbare gevolgen? Het moment waarop tijdens Odysseus' reis de tegenwinden uit een zak ontsnappen en zich vervolgens ontwikkelen tot een oncontroleerbare storm, zoals de mythe beschrijft, vormt de inspiratie voor dit muzikaal drama.

De musici zijn de personages, die worden uitgedaagd in hun virtuositeit en muzikale dramatiek. Projectie van fotografische beelden gemaakt op Griekse grond versterken de muzikale emoties. Odysseus is een dialoog tussen beweging en beeld. Tsoupaki en Van der Molen confronteren ons met de consequenties van ons menselijk handelen in het hier en nu.

De kaartverkoop van dit concert is gestart voordat de huidige coronamaatregelen van kracht werden. Vanwege coronabeperkingen is het waarschijnlijk dat de aanvangstijd en de placering nog wijzigen. Ook is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In alle gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en bieden we de mogelijkheid tot restitutie. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.