De zeven doodzondes

IJ-Salon
za 13 mrt 2021 14:15 - 17:00
za 13 mrt 2021
14:15 - 17:00
  • za 13 mrt 2021
    14:15 - 17:00
    Geannuleerd
    Geweest

Programma

Michael Gieler dirigent en presentatie
Nora Fischer sopraan
Peter Leung choreografie
Musici van het Koninklijk Concertgebouworkest

Uitvoerenden

Kurt Weill Die sieben Todsünden
en andere werken

 

Nora Fischer in een satirisch ballet van Brecht en Weill

In 1933 schreef de bekende Duitse toneelschrijver Bertolt Brecht het satirische ballet De zeven doodzondes. De muziek die Kurt Weill daarvoor componeerde, doet denken aan die van het Duitse cabaret uit de jaren twintig. Het verhaal van twee zussen, Anna I en Anna II, en hun omzwervingen door zeven Amerikaanse steden wordt vertolkt door de charismatische sopraan Nora Fischer. Dit tijdloze meesterwerk wordt omlijst met muzikale snufjes uit de wereld van de niet zo klassieke muziek.

Michael Gieler, artistiek leider Music Stages: ‘Ik vind het verhaal van de twee zussen bijzonder boeiend. Zelden werd een triest onderwerp – ze worden misbruikt door hun familie – zo origineel op het toneel gezet. Het happy end voelt dan ook als een verdiende ontlading.’

NB. oorspronkelijk stond op deze datum het IJ-Salon programma De Djinns van Parijs geprogrammeerd. Dat vindt nu plaats op zaterdag 3 oktober 2020 om 12.00 en om 14.15 uur.

De kaartverkoop van dit concert is gestart voordat de huidige coronamaatregelen van kracht werden. Vanwege coronabeperkingen is het waarschijnlijk dat de aanvangstijd en de placering nog wijzigen. Ook is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In alle gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en bieden we de mogelijkheid tot restitutie. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.