Anne Veinberg & Felipe Ignacio Noriega (foto Cihad Caner)

Ere Lievonen + Anne Veinberg + Felipe Ignacio Noriega

Laboratonium 4
zo 14 mrt 2021 11:00 - 12:00
zo 14 mrt 2021
11:00 - 12:00
  • zo 14 mrt 2021
    11:00 - 12:00
    Excl. pauzedrankje
    Geannuleerd
    Geweest

Programma

Werken van o.a. Guus Janssen, Boris Bezemer, Bart van Dongen, Felipe Noriega en Anne Veinberg

Uitvoerenden

Ere Lievonen Fokker-orgel
Anne Veinberg toetsen
Felipe Ignacio Noriega laptop
Bart van Dongen Fokker-orgel

Klankwerelden uit de vrije natuur

In het Laboratonium experimenteren musici met (micro)tonen. Ze voeren nieuw werk uit van jonge en gevestigde componisten, waarbij het Fokker-orgel wordt aangestuurd door een computer. Zoals bij de impro-compositie Fok van de bekende Nederlandse componist Guus Janssen. Dit wonderbaarlijke stuk bestaat uit improvisaties van Janssen die tot één compositie zijn gesmeed.

CodeKlavier is een spannend project van Felipe Ignacio Noriega en Anne Veinberg. Ze bedachten een systeem waarmee een pianist digitale codes kan maken door op een toetsenbord te spelen. Bij de fantasievolle improvisaties van Bart van Dongen in de Euler-Fokker toongeslachten neemt de componist en improvisator zelf plaats achter de speeltafel van het Fokker-orgel.

Wijzigingen serie Orgel
Dit concert stond oorspronkelijk gepland op 5 april 2020, maar kon vanwege corona niet doorgaan. Het concert 'Featuring the Quarter-tone Extended Clarinet!', dat gepland stond voor deze dag (14 maart 2021) verschuift naar november 2021. Kaartkopers ontvangen spoedig bericht.

De kaartverkoop van dit concert is gestart voordat de huidige coronamaatregelen van kracht werden. Vanwege coronabeperkingen is het waarschijnlijk dat de aanvangstijd en de placering nog wijzigen. Ook is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In alle gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en bieden we de mogelijkheid tot restitutie. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.