Alexander Melnikov (foto: Julien Mignot)

Drie klassieke pianoconcerten

Orkest van de Achttiende Eeuw + Alexander Melnikov
vr 19 mrt 2021 20:15 - 22:00
vr 19 mrt 2021
20:15 - 22:00
  • vr 19 mrt 2021
    20:15 - 22:00
    Geannuleerd
    Geweest

Programma

Carl Philipp Emanuel Bach Klavierconcert in d
Ludwig van Beethoven Pianoconcert nr. 2
Felix Mendelssohn Bartholdy Pianoconcert nr. 1

Uitvoerenden

Orkest van de  Achttiende Eeuw
Alexander Melnikov leiding, piano
Alexander Janiczek concertmeester

Bach, Beethoven en Mendelssohn op verschillende piano’s

Een uniek programma met drie pianoconcerten op verschillende piano’s door één pianist. Het is een uitdaging die de Russische pianist Alexander Melnikov graag aangaat. Vanaf het begin van zijn carrière heeft deze alleskunner zich verdiept in historische instrumenten en de bijbehorende uitvoeringspraktijk. Vanachter unieke fortepiano’s leidt hij het Orkest van de Achttiende Eeuw, dat zich vanzelfsprekend geheel thuisvoelt in dit repertoire.

Bachs beroemdste zoon Carl Philipp Emanuel markeert de overgang van barok naar de klassieke periode, die bij Beethoven zijn hoogtepunt beleeft. Met Mendelssohn belanden we in de vroege romantiek. Zo biedt deze avond een bijzonder kijkje in de ontwikkeling van muzikale stijlen over een periode van een kleine honderd jaar, met drie sprankelende, virtuoze werken die elk behoren tot de hoogtepunten van de dan gangbare stijl.

De kaartverkoop van dit concert is gestart voordat de huidige coronamaatregelen van kracht werden. Vanwege coronabeperkingen is het waarschijnlijk dat de aanvangstijd en de placering nog wijzigen. Ook is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In alle gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en bieden we de mogelijkheid tot restitutie. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.