Noord Nederlands Orkest (foto Mariska de Groot)

Górecki, Satie en Jan-Peter de Graaff

Noord Nederlands Orkest
do 11 mrt 2021 20:15 - 22:00
do 11 mrt 2021
20:15 - 22:00
  • do 11 mrt 2021
    20:15 - 22:00
    Pauze 20:40
    Geannuleerd
    Geweest

Programma

Erik Satie / Anthony Fiumara Gnossienne 1 en Gymnopédie 1
Jan-Peter de Graaff Concerto no. 5 (wereldpremière)
Henryk Górecki Symfonie nr. 3

19.15 uur / Inleiding

Uitvoerenden

Noord Nederlands Orkest 
Nicolò Foron dirigent
Maya Fridman cello
Gal James sopraan 

Derde symfonie Górecki en nieuw celloconcert

Alsof je bedwelmd wordt en meegevoerd naar een andere wereld, zo klinkt de diep melancholische Derde symfonie van Henryk Górecki. Niet voor niets ging de cd-opname meer dan een miljoen keer over de toonbank. De muziek van Erik Satie is al even onverwoestbaar populair. Tussen Satie en Górecki klinkt de wereldpremière van het celloconcert van Jan-Peter de Graaff, een van onze meest getalenteerde jonge componisten. Solist is de muzikale duizendpoot Maya Fridman, die luisteraars met haar intense spel betovert.

De veelzijdigheid van celliste Fridman is verbluffend: ze speelt klassiek repertoire, hedendaagse muziek, pop, folk, rock en flamenco, maar ze is ook een actrice én heeft een bijzondere zangstem. Jan-Peter de Graaff is een stilistische kameleon en een meesterlijke orkestrator: een veelbelovende combinatie dus. Het Noord Nederlands Orkest onderscheidt zich al jaren met verrassende programma’s. Speciaal voor het orkest maakte componist Anthony Fiumara nieuwe arrangementen van de pianostukken van Satie.

De kaartverkoop van dit concert is gestart voordat de huidige coronamaatregelen van kracht werden. Vanwege coronabeperkingen is het waarschijnlijk dat de aanvangstijd en de placering nog wijzigen. Ook is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In alle gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en bieden we de mogelijkheid tot restitutie. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.