Amsterdams Bach Consort - Zapp-Matthaeus (foto Hermien Buyse)

Zapp Mattheus (8+)

Amsterdam Bach Consort
zo 4 apr 2021 13:30 - 14:30
zo 4 apr 2021
13:30 - 14:30
  • zo 4 apr 2021
    13:30 - 14:30
    Excl. pauzedrankje
    Geannuleerd
    Geweest

Programma

Johann Sebastian Bach Matthäus Passion
(bewerking van ca. 1 uur)

Uitvoerenden

Amsterdams Bach Consort
Niek Idelenburg dirigent, concept
Simon van der Geest tekst
Judith Weusten sopraan
Emilie Wijers alt
Joke Hoolboom regie

Compacte Matthäus Passion voor de hele familie

Zapp Mattheus is geschreven door tweevoudig Gouden Griffelwinnaar Simon van der Geest. Hij creëerde dit familieconcert speciaal voor het Amsterdams Bach Consort: een compacte Matthäus Passion van ca. 1 uur. Bondig, maar met het grootste respect voor Bachs meesterwerk en het Bijbelse verhaal, zodat kinderen kunnen kennismaken met deze prachtige muziek.

In Zapp Mattheus vertellen twee jongens het verhaal van Jezus’ kruisiging, met voetbal als metafoor. Jezus is de coach, de twaalf discipelen het elftal met één reserve en het Laatste Avondmaal de finale. Logisch dat het sterven van Jezus gelijkstaat aan scoren: het maakt hem onsterfelijk. Godslastering? Nee. Schrijver Simon van der Geest benadert zijn onderwerp uiterst serieus en met grote precisie. Het Parool gaf de voorstelling vier sterren.

Dit concertprogramma wordt ook gespeeld om 15.30 uur.

De kaartverkoop van dit concert is gestart voordat de huidige coronamaatregelen van kracht werden. Vanwege coronabeperkingen is het waarschijnlijk dat de aanvangstijd en de placering nog wijzigen. Ook is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In alle gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en bieden we de mogelijkheid tot restitutie. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.