Maarten Engeltjes (foto Anna van Kooij)

Salve Regina

PRJCT Amsterdam + Maarten Engeltjes
di 6 apr 2021 18:30 - 19:30
di 6 apr 2021
18:30 - 19:30
  • di 6 apr 2021
    18:30 - 19:30
    Geannuleerd
    Geweest

Programma

Antonio Vivaldi Filiae Maestae Jerusalem
Antonio Vivaldi Stabat Mater
Antonio Vivaldi Concerto ripieno RV 114
Johann Adolf Hasse Salve Regina in A

Uitvoerenden

PRJCT Amsterdam 
Maarten Engeltjes countertenor
Josef Žák viool en concertmeester 

Hartverscheurende muziek van Vivaldi en Hasse

Vivaldi's muziek is over de hele wereld geliefd. Naast de Vier jaargetijden behoort het Stabat Mater tot zijn bekendste werken. In zijn zetting van deze beroemde tekst verwerkte Vivaldi de mooiste melodieën en sequensen, melodische herhalingen die typisch zijn voor Vivaldi's stijl. In zijn tijd was ook Johann Adolf Hasse een echte superster, tegenwoordig is hij echter grotendeels vergeten. Met zijn glorieuze en vaak hartverscheurende Salve Regina bewijst Hasse dat hij een plaats verdient in dit programma.

Countertenor Maarten Engeltjes was afgelopen seizoen Zielsverwant van het Muziekgebouw. Hij is een van de meest gevraagde countertenors ter wereld en zijn repertoire omvat zowel barokmuziek als eigentijdse composities. Regelmatig zingt hij Bach, Vivaldi en Monteverdi met zijn eigen ensemble PRJCT Amsterdam. Dit ensemble bestaat uit jonge, recent afgestudeerde barokmusici en speelt dit concert onder leiding van de talentvolle violist Josef Žák.

Dit concertprogramma wordt ook uitgevoerd om 21.00 uur

Vanwege coronabeperkingen is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In beide gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en zullen we het aankoopbedrag restitueren. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.