Grote Finale YPF European Piano Competition 2022

Drie finalisten + Phion
Sun 20 Feb 2022 14:15 - 18:00
Sun 20 Feb 2022
14:15 - 18:00
  • Sun 20 Feb 2022
    14:15 - 18:00
    Interval 16:10
    Grote Zaal

Program

Keuze van de finalist uit:
Ludwig van Beethoven Pianoconcert nrs. 1-5 óf Robert Schumann Pianoconcert
Reza Namavar
Ti'afa'a voor piano solo (wereldpremière)

Credits

Drie finalisten piano 
Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel
Antony Hermus dirigent
Severin von Eckardstein, Jean Claude vanden Eynden, Edith Fischer, Nino Gvetadze, Hannes Minnaar, Hanna Shybayeva, Ronan O'Hora en Malcolm Singer jury

Wie wint de eerste prijs?

De drie finalisten, die met orkest strijden om de eerste prijs, hebben de keuze uit een van de vijf pianoconcerten van Beethoven of het Pianoconcert van Schumann. Daarnaast spelen ze alle drie een nieuwe opdrachtcompositie. Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, begeleidt de jonge pianobeloftes in de pianoconcerten. In de pauze van de Grote Finale speelt pianiste Yang Yang Cai, de eersteprijswinnares van de YPF Piano Competition 2019, de Sonata no. 3 in B minor, op. 58 van Frédéric Chopin.

De jury van het concours bestaat uit zeven prominenten uit de pianowereld: Severin von Eckardstein, Jean Claude vanden Eynden, Edith Fischer, Nino Gvetadze, Hannes Minnaar, Hanna Shybayeva en Malcolm Singer. Zij bepalen wie er in de voetsporen van eerdere winnaars als Hanna Shybayeva, Nino Gvetadze, Thomas Beijer, Daniel van der Hoeven, Rosalía Gómez Lasheras, Ramon van Engelenhoven en Yang Yang Cai gaat treden.