Queer Landing

Marko Ivic + Pia Vapeur + Dasychira + Leil el Brujo
Sat 31 Jul 2021 18:00 - 23:00
Sat 31 Jul 2021
18:00 - 23:00

Credits

Marko Ivic piano, elektronica 
Pia Vapeur zang
Dasychira elektronica 
Leil el Brujo dj

Eclectische viering van queer cultuur

Door de huidige coronamaatregelen en de oplopende besmettingscijfers kunnen we op dit moment helaas deze avond niet het karakter en de sfeer meegeven die we zouden willen. Daarom is dit terrasconcert nu geannuleerd. We zoeken naar een nieuwe datum waarop het concert wel doorgang kan vinden, in een vorm en op een plek die past bij de beleving van de muziek. Als je een reservering hebt gemaakt voor deze avond, neemt 4’33 grand café z.s.m. contact met je op.

Vorig jaar was Queer Landing een van de hoogtepunten van de Muziekgebouw Park terrasconcerten. Op de eerste dag van Pride Amsterdam krijgt dat succes een vervolg: Queer Landing belooft opnieuw een glorieuze viering van ‘queer bodies’ te worden, met een feestelijk en eclectisch programma.

Queer Landing is samengesteld door de multidisciplinaire kunstenaar Mini Maxwell van het International Queer and Migrant Film Festival in Amsterdam, dat zich inzet voor zichtbaarheid, gelijkwaardigheid en emancipatie van queer cultuur. Ook vormt hen samen met Queer is not a Manifesto een collectief. Vanaf september zijn hen werkzaam als curator voor If I Can't Dance, I Don't Want To Be Part Of Your Revolution. Queer Landing: omdat iedereen mag zijn wie hij/zij/hen is.

Thema’s als identiteit, seksualiteit en lichamelijkheid drijven Marko Ivic, die als pianist, componist en performer ruimte voor reflectie creëert. De Zuid-Afrikaanse, in Amsterdam gevestigde kunstenaar Dasychira maakt magisch-realistische elektro voor open geesten. Dj Leil El Brujo, een politiek geëngageerde queer vluchteling uit Noord-Afrika, mixt in een gevarieerd spectrum van psytrance tot techno. En de geboren performer Pia Vapeur won in 2019 het Eurovision Songtravestival. The queer body claims ownership over what was theirs all along.

i.s.m.