Makrokosmos

IJ-Salon
Sat 18 Mar 2023 14:15 - 16:30
Sat 18 Mar 2023
14:15 - 16:30
  • Sat 18 Mar 2023
    14:15 - 16:30
    Interval 15:40
    Grote Zaal

Program

Muziek van Béla Bartók, Erik Satie en anderen

Credits

Sun-Mi Hong drums, Koreaanse percussie
José Soares
altsaxofoon
Pietro Barcellona
contrabas
Kersten McCall
fluit
Marco Luparia
multi percussion & electronics
Musici van het Concertgebouworkest

Een spannende kruisbestuiving tussen jazzimprovisatie en modern klassiek

Amsterdam is een hotspot op het gebied van jazz en vrije improvisatie. Hier ontmoet de liefhebber niet alleen internationale grootheden maar ook de meest interessante aanstormende talenten. Een aantal van hen hebben we uitgenodigd om musici van het Concertgebouworkest uit te dagen op voor hun onbekend terrein. Naast geïmproviseerde muziek klinkt muziek van Bartók en Satie.

De titel Makrokosmos is geïnspireerd door het werk ‘Mikrokosmos’ van Béla Bartók. Voor drummer en componiste Sun-Mi was dat stuk haar vertrekpunt voor dit programma. We zoomen als het ware  uit op de hokjes klassieke muziek, jazz en moderne muziek en beschouwen de verschillende benaderingen als één geheel.

Michael Gieler, artistiek leider IJ-Salon: ‘Sun-Mi Hong is een fascinerende musicus en componiste. Puur op eigen kracht en passie heeft ze zich ontworstelt aan haar afkomst om zich te ontwikkelen tot een van de meest formidabele jonge musici die in Amsterdam zijn neergestreken. Haar muziek is fijnzinnig en gelaagd. Zij haalt haar inspiratie uit de grote Franse componisten en Béla Bartók. ’

Eerder stond op deze datum het concert Balkangoud geprogrammeerd rondom trompettist Miroslav Petkov. Dit programma is komen te vervallen in verband met het aanstaande vaderschap van de trompettist. Kaartkopers ontvangen zsm bericht.