Kindermuziekweek

24 maart t/m 2 april 2023

14 maart 2023

Het Muziekgebouw heeft tijdens de Kindermuziekweek een aantal prachtige kinderconcerten én een SoundLAB workshop voor je in petto, voor kinderen van alle leeftijden. Ook verzamelen we jullie liefste muziekwensen!

Doe een muziekwens
Heb jij weleens met violiste Janine Jansen willen spelen? Of in een prachtig kostuum van de Nationale Opera willen lopen? Of meedoen aan een SoundLAB workshop? Of heb je zelf op het podium willen staan? Dit is je kans! Iedereen tot en met 12 jaar kan meedoen. Vertel ons jouw diepste muzikale wens en waarom je dit wenst en wie weet komt jouw droom uit.

Op drie locaties (Nationale Opera & Ballet, Muziekgebouw aan ‘t IJ & BIMHUIS en Het Koninklijk Concertgebouw) vind je bij de hoofdentree een gouden brievenbus. Hier kun je tijdens de Kindermuziekweek je muzikale wens inleveren. Aan het einde van de week worden er drie wensen uitgekozen die de organisaties uit laten uitkomen.

Formulier muziekwens Kindermuziekweek

De landelijke Kindermuziekweek is een initiatief van 14 grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector die hun krachten gebundeld hebben om jaarlijks een 10-daagse Kindermuziekweek te realiseren.

Kindermuziekweekconcerten in het Muziekgebouw
Bekijk hieronder het overzicht van alle prachtige kinderconcerten én een SoundLAB workshop tijdens de Kindermuziekweek:

Kindermuziekweek 2023
De Kindermuziekweek heeft dit jaar als thema ‘De wereld rond’ en vindt in heel Nederland plaats. Het nieuwe lied ‘Iedereen Verstaat Muziek‘ wordt gezongen door Luna, winnares van het Junior Songfestival 2022. Dit jaar kunnen scholen en orkesten dit lied alvast oefenen voor de Kindermuziekweek en zich samen inschrijven voor de Doe Maar Mee Band die gaat optreden tijdens de Kindermuziekweek 2023! 

Lees meer over de Kindermuziekweek 2023