Matangi Quartet (foto Studio Van Oostrum)

Splendid Isolation

Marene Elgershuizen + Matangi Quartet
zo 20 dec 2020 16:00 - 17:00
zo 20 dec 2020
16:00 - 17:00
  • zo 20 dec 2020
    16:00 - 17:00
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal

Programma

Arnold Schönberg Strijkkwartet nr. 2 op. 10
Anthony Fiumara Emily

Uitvoerenden

Matangi Quartet:
Maria-Paula Majoor viool
Daniel Torrico viool
Karsten Kleijer altviool
Arno van der Vuurst cello

Marene Elgershuizen sopraan
Frederike Berntsen presentatie

Troost en avontuur in een wereld tussen hoop en vrees

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen zijn zowel het concert als de livestream geannuleerd. Kaartkopers hebben bericht ontvangen.

Quarantaine, isolatie, onzekerheid. Hoe gaan we daarmee om? Vinden we nog ergens troost, richtingaanwijzers? Voor het Matangi Quartet is zwijgen geen optie in een tijd dat velen zich stil en wanhopig terugtrekken. Samen met sopraan Marene Elgershuizen en componist Anthony Fiumara brengt het viertal Splendid Isolation. Zij nemen u mee naar de wereld tussen hoop en vrees met Schönbergs Tweede strijkkwartet en een nieuw werk van componist Anthony Fiumara.

Het inmiddels vertrouwde Strijkkwartet op. 10 van Schönberg is nog altijd even avontuurlijk; compleet met de sopraanpartij, waar noten uiteindelijk tekortschieten en woorden zeggen waar het op staat. Speciaal voor dit concert liet Fiumara, een van Nederlands meest gespeelde componisten, zich inspireren door de gedichten van Emily Dickinson, die in vrijwillige isolatie leefde. Fiumara vertaalt die indrukken als altijd naar muziek die even herkenbaar als vernieuwend is.