Ramon Valle (foto Ray van Schaffelaar)

Noches de la Habana

IJ-Salon
wo 29 dec 2021 20:00 - 22:00
wo 29 dec 2021
20:00 - 22:00
  • wo 29 dec 2021
    20:00 - 22:00
    Grote Zaal

Programma

Feestconcert met Cubaanse muziek uit vier eeuwen
Na afloop van het concert (22.30 uur) in de Entreehal afterparty met salsaband

Uitvoerenden

Leonard Evers dirigent
Indira Hechevarría sopraan
Mirelys Morgan viool
Ramón Valle piano
Michael Gieler presentatie
Musici van het Koninklijk Concertgebouworkest

Cubaanse muziek uit vier eeuwen

Vanwege de aanhoudende onzekerheid rondom de coronamaatregelen is dit concert geannuleerd. Kaartkopers ontvangen bericht.

De Cubaanse hoofdstad Havana leeft en ademt muziek. Onder de Caribische zon trotseert een levenslustig volk met zijn muziek de weerbarstigheden die het leven hen voorschotelt. De vrolijkheid en de humor van de Cubaanse muziek zorgt voor een feestelijk einde van 2021. 

Noches de la Habana is een minifestival met muziek van de eerste barokcomponisten die uit Spanje emigreerden, via de typische klanken van de zarzuela (Spaanstalige operette) tot de muziek van vandaag. Met als spetterende afsluiting een dansfeest in de Entreehal met salsa en rumba.

Michael Gieler, artistiek leider Music Stages: ‘Violiste Mirelys Morgan kwam enkele jaren geleden bij het Concertgebouworkest. Zij had een zoete, lieflijke klank. Haar manier van muziek maken leek soms wel vloeibaar, zo soepel. Met haar komst begon mijn fascinatie voor Cuba en de Cariben. Later ontmoette ik een bijzonder getalenteerde jonge Nederlandse dirigent, Leonard Evers. Ook hij bleek te zijn gegrepen door Cuba en loopt over van goede ideeën. We spannen samen om er een spetterend eindejaarsfeest van te maken.’

20% combinatiekorting
Bestel dit avondconcert samen met het lecture-recital Ons leven in Havana en betaal voor beide concerten € 41,50 (20% korting). Bij bestellen verschijnt deze kortingsprijs vanzelf in beeld wanneer je de concerten in je winkelmandje doet.