Eva Maria Westbroek (foto Fazil Berisha)

Een langverwacht recitaldebuut

Eva-Maria Westbroek + Julius Drake
wo 3 feb 2021 21:00 - 22:00
wo 3 feb 2021
21:00 - 22:00
  • wo 3 feb 2021
    21:00 - 22:00
    Grote Zaal

Programma

Joaquín Turina Poema en forma de canciones
Jesús Guridi Seis canciones castellanas
Kurt Weill Four Walt Whitman Songs
Carlos Guastavino selectie uit zijn liederen
- Pampamapa
- Hermano
- Abismo de sed
- El sampedrino
- Bonita rama de sauce
- Encantamiento
Astor Piazzolla Los pájaros perdidos

Uitvoerenden

Eva-Maria Westbroek sopraan
Julius Drake piano

De vurige en onbekende kant van Eva-Maria Westbroek

Dit recital is verplaatst naar 5 januari 2022. Kaartkopers hebben bericht ontvangen. De kaartverkoop voor het verplaatste recital start met de verkoop voor volgend seizoen.

Vorig seizoen was Eva-Maria Westbroek nog artist in residence bij het Koninklijk Concertgebouworkest, een eer die alleen de grootste internationale musici toekomt. Ondertussen reisde ze de wereld over van operahuis naar operahuis. Met Julius Drake geeft ze nu een zeldzaam liedrecital op eigen bodem. Deze sopraan weet de luisteraar als geen ander mee te nemen in de dramatiek van een lied. Een absolute buitenkans om haar van dichtbij mee te maken.

Eindelijk! Dat is het enige woord dat past bij het debuut van sopraan Eva-Maria Westbroek in de serie Grote Zangers. Steeds weer paste een recital niet in de agenda van de zangeres, die volgens het conservatorium waar ze afstudeerde beter een ander vak kon kiezen. Inmiddels geldt ze internationaal als een van de grote Wagner-, Verdi- en Puccinivertolkers en heeft ze de aanbiedingen voor het oprapen. Van haar debuut maakt ze iets extra bijzonders door vooral groots Amerikaans en Spaans repertoire te zingen en zo een even vurige als onbekende kant van zichzelf te laten horen.