Ragazze Quartet (foto: Nichon Glerum)

In de geheime tuin

Ragazze Quartet
do 25 feb 2021 18:30 - 19:45
do 25 feb 2021
18:30 - 19:45
  • do 25 feb 2021
    18:30 - 19:45
    Geannuleerd

Programma

Caroline Shaw I. The Ellipse en II. The Cutting Garden uit Plan & Elevation 
Wolfgang Amadeus Mozart I. Allegro uit Strijkkwintet nr. 4 in g
Caroline Shaw Limestone and Felt
Caroline Shaw IV. The Orangery en V. The Beech Tree uit Plan & Elevation 
Wolfgang Amadeus Mozart IV. Adagio - Allegro uit Strijkkwintet nr. 4 in g
Luciano Berio Nr. 15 Tatjana (Globokar),  Nr. 29 Alfred (Schlee) en Nr. 24 Aldo (Bennici) uit Duetti per due violini
Caroline Shaw The Evergreen

Uitvoerenden

Ragazze Quartet:
Rosa Arnold viool
Jeanita Vriens viool
Annemijn Bergkotte viool
Rebecca Wise cello

Judith Wijzenbeek altviool

Nieuw werk van Pulitzerwinnaar Caroline Shaw

Bij het Ragazze Quartet gebeurt altijd iets bijzonders. Met frisse programma’s veroveren de vier dames harten voor de rijke traditie van het strijkkwartet. Ditmaal creëren ze een ‘geheime tuin’ met oude én nieuwe muziek waarin de natuur resoneert. Muziek van Mozart, bijvoorbeeld. Maar ook van de fantastische Caroline Shaw, die speciaal voor Ragazze een nieuw stuk schrijft. Alleskunner Shaw, de jongste Pulitzerprijswinnaar ooit, zorgt met haar bescheiden, haast naïeve bravoure steevast voor opwinding en ontroering.

Ragazze speelt ook twee eerdere stukken van Shaw. Plan & Elevation is een vijfluik geïnspireerd door de architectuur van een landhuis. In het duo Limestone and Felt voor altviool en cello onderzoekt Shaw het contrast tussen harde en zachte oppervlaktes. Ook klinken er enkele vioolduetten van de weerbarstige grootmeester Luciano Berio, die in een lange reeks liefdevolle korte stukjes zijn vrienden en collega’s portretteerde. Het klapstuk is Mozarts verrukkelijke Strijkkwintet in g, waarvoor Ragazze hulp krijgt van altvioliste Judith Wijzenbeek.

Vanwege coronabeperkingen is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In beide gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en zullen we het aankoopbedrag restitueren. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.