Animato Quartet (foto Marco Borggreve)

Animato Kwartet

Lunchconcert Dutch Classical Talent
do 23 dec 2021 12:30 - 13:30
do 23 dec 2021
12:30 - 13:30
  • do 23 dec 2021
    12:30 - 13:30
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal

Programma

Claude Debussy Strijkkwartet op. 10
Pjotr Tsjaikovski Hymne van de cherubijn
Igor Stravinsky Trois pièces voor strijkkwartet 
en andere werken

Uitvoerenden

Animato Kwartet:
Inga Våga Gaustad viool
Tim Brackman viool
Elisa Karen Tavenier altviool
Pieter de Koe cello

Strijkkwartet met een bruisende energie

Vanwege de coronamaatregelen is dit concert geannuleerd. Kaartkopers ontvangen bericht.

Wat de Sacre du printemps van Stravinsky was voor de orkestmuziek, was Claude Debussy’s strijkkwartet voor de kamermuziek. Debussy maakte korte metten met vastgeroeste structuren van het strijkkwartet. Hij schreef een werk vol exotische harmonieën en melodieën, en een zwevende, instabiele ritmiek waarmee hij een nieuwe klankwereld opende. Niet voor het eerst liet Debussy zijn critici na de première in vertwijfeling achter in de concertzaal. In Drie stukken voor strijkkwartet slaat Stravinsky een brug tussen de ongepolijste, directe stijl van zijn Sacre en de meer gestructureerde stijl van zijn neo-klassieke periode. 


De jury van Dutch Classical Talent over het Animato Kwartet: ‘Vier topspelers met een bruisende energie, ze pakken je in vanaf de eerste noot! Het kwartet staat in dienst van elkaar en de muziek en is de grote belofte van de Nederlandse strijkkwartetten.’

Dutch Classical Talent
De Dutch Classical Talent Tour en Award staan garant voor een sneakpreview van de meest interessante musici van morgen. Musici die zijn geselecteerd voor dit traject beheersen hun instrument niet alleen tot in de puntjes, maar zijn zonder uitzondering ook eigenzinnige podiumkunstenaars met verrassende programma’s. Eerdere laureaten zijn daarvan het bewijs: Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet, om er enkele te noemen.