Takatá Takatá - Marina Paje (foto Paula Heichgey)

TAKATÁ TAKATÁ (5+)

Alles is ritme en ritme is alles
zo 31 okt 2021 13:30 - 14:20
zo 31 okt 2021
13:30 - 14:20
  • zo 31 okt 2021
    13:30 - 14:20
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal

Programma

13:30 - 14:30 / Grote Zaal / Concert
TAKATÁ TAKATÁ

Randprogramma:
• 13:00 - 16:30 / Atriumzaal / SoundLAB 
• 14:30 - 16:30 / Entreehal / Post uit Spanje
• 14:45 - 15:45 (elk half uur) / Entreehal / Rondleiding Artiestenroute
• 14:50 - 15:20 / Foyerdeck 1 / Meet & Greet & Cajón
• Hele middag / Foyerdeck 3 / Muzikale speeltuin voor peuters

Uitvoerenden

Marina Paje  dans
Ingvo Clauder piano
Claudio Spieler percussie

De flamencovonken spatten er vanaf!

Ritme is een taal die we allemaal begrijpen. En het is veel meer dan trommelen, dansen of geluid alleen. Alles in ons leven heeft ritme! TAKATÁ TAKATÁ is een speelse, interactieve kindervoorstelling over ritme vinden, delen, horen, voelen en zien. 

In hun magische speeltuin vol spannende geluiden van over de hele wereld ontmoeten de muzikanten Ingvo en Claudio flamencodanseres Marina. Zij danst en stampt in het rond tot de vonken ervanaf spatten, maar als de muziek stopt staat zij stil. De muzikanten willen haar weer aan het dansen krijgen. Maar wat is ritme precies en hoe vind je er samen één? 

Zo begint een muzikale ontdekkingstocht. Wat gebeurt er als we langzaam spelen? En juist snel? Wat als ik het ene zing, en jij het andere? Wat als we een grapje met de danseres uithalen? Onder leiding van de artiesten zingen, klappen, stampen en roepen de kinderen in het publiek volop mee met ritmes uit Spanje, Cuba, West-Afrika en India. 

Randprogramma 'Kijk Muziek'

Duik voor of na het concert nóg verder in de muziek met verschillende activiteiten. Ontdek de artiestenroute, word muzikant én componist in een kwartier of maak je eigen Spaanse ansichtkaart.

SoundLAB is geopend voor een kennismaking met de wonderlijkste muziekinstrumenten én 4’33 grand café is open voor taart, broodjes of iets te drinken. Trek je mooiste flamencokleren en –schoenen aan en dans, klap en trommel met ons mee!

De activiteiten op een rij:

SoundLAB
/ Atriumzaal / 13:00 – 16:30 uur
In SoundLAB kan je spelen met wonderlijke instrumenten zoals de Dato DUO, Toonpad, Formonium en de MODi, waarmee je samen met anderen een heel nieuw muziekstuk maakt. Tijdens de Kijk Muziekmiddag kun je gewoon even binnenlopen en de instrumenten uitproberen of meedoen aan een bliksemworkshop. Word componist in een kwartier!
15:15 uur: workshop 1
15:45 uur: workshop 2
Duur: ca. 15 minuten. We verzamelen in de Entreehal bij het verzamelpunt.

Post uit Spanje
/ Entreehal / 14:30 – 16:30 uur
Maak je eigen ansichtkaart uit España met echte bloemen en laat je fantasie los op een kleurrijke tekening.

Meet & Greet & Cajón / Foyerdeck 1/ 14:50 - 15:20 uur
Na de voorstelling TAKATÁ TAKATÁ in de Grote Zaal mogen kinderen zelf aan de slag! Ze ontmoeten de musici uit de voorstelling die hen kennis leren maken met een bijzonder instrument: de cajón. Een percussiekist die helemaal uit Perú de flamenco is binnengekomen en nu een niet meer weg te denken instrument in de flamenco is.

Rondleiding Artiestenroute
Volg de Artiestenroute en ga mee op een spannende rondleiding backstage in het Muziekgebouw. Kom te weten waar musici inspelen en technici alles voorbereiden achter de schermen. Misschien ontmoet je wel een echte artiest!
14:45 uur: rondleiding 1
15:15 uur: rondleiding 2
15:45 uur: rondleiding 3
(elk half uur) 
Duur: ca. 20 minuten. We verzamelen in de Entreehal bij het verzamelpunt. Vol = vol.

Peuterdeck (2-4 jaar) / Foyerdeck 3 / hele middag
Op Foyerdeck 3 bij de Kleine Zaal is weer een muzikale speeltuin aangelegd waar de allerkleinsten eindeloos kunnen spelen met kussens waar muziek in zit en andere instrumentjes.