Elisabeth Leonskaja (foto Marco Borggreve)

Brahms Marathon I

Elisabeth Leonskaja + Streichquartett der Staatskapelle Berlin
za 5 nov 2022 15:00 - 16:50
za 5 nov 2022
15:00 - 16:50
  • za 5 nov 2022
    15:00 - 16:50
    Pauze 15:50
    Grote Zaal

Programma

Johannes Brahms Pianokwartet nr. 2 in A op. 26
Johannes Brahms Pianokwartet nr. 1 in g op. 25

Uitvoerenden

Elisabeth Leonskaja piano
Leden van het Streichquartett der Staatskapelle Berlin

Een reis door het brein van Brahms

De ontwikkeling in het oeuvre van Johannes Brahms is groot, ook in zijn pianokwartetten en pianokwintet. De jeugdige onbevangenheid maakte plaats voor de wijsheid van zijn nadagen. De drie kwartetten en het kwintet kort na elkaar op één dag meemaken is een verhelderende reis door het brein van de componist. De Georgische pianogrootheid Elisabeth Leonskaja maakt deze reis samen met leden van het Streichquartett der Staatskapelle Berlin, het orkest van de Staatsoper Unter den Linden, en begint deze Brahmsmarathon met de eerste twee kwartetten.

Na haar optreden in november 2021 in het Muziekgebouw met Schuberts laatste drie pianosonates prees De Nieuwe Muze de ‘intensiteit en de grote mate van integriteit’ waarmee Elisabeth Leonskaja speelt. De pianiste houdt als een van de laatste ‘grande dames’ van de pianistiek de esthetiek van grootheden als Emil Gilels en Svjatoslav Richter hoog. Met de strijkers van Staatskapelle Berlin, die beroemd zijn vanwege hun ‘donkere Duitse klank’, maakt ze ook van Brahms’ pianokwartetten een unieke ervaring.

Zie ook het concert Brahms Marathon II om 20.15 uur.

20% combinatiekorting
Bestel kaarten voor Brahms Marathon I om 15.00 uur én voor Brahms Marathon II om 20.15 uur en ontvang 20% combinatiekorting. Bij bestellen verschijnt deze kortingsprijs vanzelf in beeld wanneer je de concerten in je winkelmandje doet.


Programmaboekje