Toonzetters

Agostinho Sequeira, Arjan Jongsma, Ramon van Engelenhoven + Shane van Neerden
do 26 jan 2023 20:15 - 21:45
do 26 jan 2023
20:15 - 21:45
  • do 26 jan 2023
    20:15 - 21:45
    Grote Zaal

Programma

19.15 uur / Inleiding
Inleiding door Huib Ramaer

20.15 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma
Werken van Jan-Peter de Graaff, Celia Swart, Julian Schneemann, Bram Kortekaas, Mathilde Wantenaar, Primo Ish-Hurwitz, Ramin Amin Tafreshi, Frieda Gustavs, Nuno Lobo, Martín Mayo, Melle Heij, Alexandre Kordzaia, Thomas van Dun, Arjan Linker, Dimitri Geelhoed, Tijmen van Tol, Boris Bezemer, Rick van Veldhuizen, Nils Davidse en Karmit Fadael

Uitvoerenden

Agostinho Sequeira slagwerk
Arjan Jongsma slagwerk
Ramon van Engelenhoven piano
Shane van Neerden piano

Bowie Verschuuren film
Jos van Kan regie-advies

Twintig twintigers denken out of the box

Hoe klinken de twintigers van nu? Toonzetters is een caleidoscopisch concert van twintig componisten in hun twenties, zoals Karmit Fadael, Mathilde Wantenaar en Jan-Peter de Graaff. Verschillende stijlen en karakters, van neoromantisch tot indierock of jazzy electronics passeren in hoog tempo de revue. Gedurende een uur ontvouwt zich een levendig tijdsbeeld van muziek anno nu, gebracht door vier voortreffelijke jonge musici en gecombineerd met hypnotische filmbeelden van Bowie Verschuuren. Alle componisten en uitvoerders hebben een sterke band met Nederland.

Het out-of-the-box-denken piekt in het twintigersbrein, zegt de wetenschap. De ontwikkelingen aan de muzikale frontlinies gaan snel, zowel op artistiek als technologisch gebied, terwijl 20e-eeuwse taboes (tonaliteit!) geen issue meer zijn. Het resultaat: een dampende cocktail van kleurrijke en diverse muziek, die bovendien voor een groot publiek toegankelijk is. Met deze door henzelf ontworpen concertervaring wijzen de twintig twintigers de weg naar de toekomst. Een album van Toonzetters verschijnt op het opkomende Nederlandse label 7 Mountain Records.

Toonzetters is een project van Stichting Pelgrimsjaren in coproductie met Oranjewoud Festival en November Music.

Dit concert wordt live uitgezonden door de NTR op NPO Radio 4.

 

Programmaboekje