Sunday Sounds

Picknick
zo 29 jan 2023 12:00 - 13:15
zo 29 jan 2023
12:00 - 13:15
  • zo 29 jan 2023
    12:00 - 13:15
    Excl. drankje
    Entreehal

Programma

Korte muzikale optredens en performances met voor ieder wat wils. Deze editie o.a. werken van Aspasia Nasopoulou, Claudio Monteverdi, Alban Berg en Girolamo Frescobaldi.

Uitvoerenden

Michela Amici barokharp
Georgia Burashko
mezzosopraan

Pieter de Koe cello
Uri Eugenio dans

Jelmer de Moed klarinet
Rik Kuppen piano

Duo Replica:
Natálie Kulina viool
Arieh Chrem elektronica

 

Picknickmand mee, wij zorgen voor de muziek

Jonge kunstenaars onderzoeken de verbinding tussen oud en nieuw. De Tsjechische violiste Nátalie Kulina vindt het Tweede strijkkwartet van Janáček opnieuw uit in een format voor viool solo en elektronica, samen met de Peruaans-Spaanse componist Arieh Chrem. Harpiste Michela Amici en mezzosopraan Georgia Burashko combineren in een minirecital gewijd aan de barokharp oude muziek met een nieuwe compositie van Aspasia Nasopoulou. Jelmer de Moed en Rik Kuppen laten met de Vier Stücke van Alban Berg de overgang naar de atonaliteit horen. Pieter de Koe, cellist van het Animato Kwartet, daagt danser Uri Eugenio uit.

Sunday Sounds is dé manier om in een informele setting kennis te maken met het Muziekgebouw en met elkaar. Samen met theatermaker Milena Haverkamp (Veenfabriek) organiseren wij vier keer per jaar op zondagmiddag een muzikale picknick in de Entreehal, met altijd een speciale plek voor het werk van een nieuwe generatie makers. Het programma bestaat uit korte optredens met voor ieder wat wils, ook leuk voor families. Kom ook en geniet van muziek, performances en natuurlijk van je zelf meegebrachte picknickmand.

Sunday Sounds programmeren wij i.s.m.