Sunday Sounds

Picknick
zo 19 mrt 2023 12:00 - 13:25
zo 19 mrt 2023
12:00 - 13:25
  • zo 19 mrt 2023
    12:00 - 13:25
    Excl. drankje
    Entreehal

Uitvoerenden

Merel Vercammen viool 
Sara van Gennip verteller

Laura Nygren bas 
Beate Loonstra harp

Frieda Gustavs zang, ukelele 
Nuno Lobo fagot

Picknickmand mee, wij zorgen voor de muziek

Drie duo’s brengen afwisselende en originele optredens. Schrijfster Sara van Gennip en violiste Merel Vercammen kijken door de ogen van dieren naar mensen, hun wensen en vreemde gedragingen. Beeldend, ritmisch en zintuiglijk vertaald in fabels à la Fontaine, met muzikale impressies van Vercammen.

Show Pony, het alter ego van bassist Laura Nygren, en harpiste Beate Loonstra dompelen je onder in een warm bad van klank, met delen uit Show Pony’s show Lullaby for a Slow Apocalypse. Ten slotte performen Frieda Gustavs en Nuno Lobo liedjes uit hun bundel diepvriesfruit, geïnspireerd door een mix pop, jazz, hiphop, oeroude polyfonie en meer. De teksten reflecteren de verscholen poëzie in of zeggingskracht van schijnbaar onbenullige momenten en emoties uit het alledaagse leven.

Sunday Sounds
Sunday Sounds is dé manier om in een informele setting kennis te maken met het Muziekgebouw en met elkaar. Samen met theatermaker Milena Haverkamp (Veenfabriek) organiseren wij vier keer per jaar op zondagmiddag een muzikale picknick in de Entreehal, met altijd een speciale plek voor het werk van een nieuwe generatie makers. Het programma bestaat uit korte optredens met voor ieder wat wils, ook leuk voor families. Kom ook en geniet van muziek, performances en natuurlijk van je zelf meegebrachte picknickmand.

Sunday Sounds programmeren wij i.s.m.