Dianto Reed Quintet (foto Bart Domhof)

Naar het bos (2+)

Dianto Reed Quintet
zo 14 mei 2023 15:30 - 16:15
zo 14 mei 2023
15:30 - 16:15
  • zo 14 mei 2023
    15:30 - 16:15
    Excl. drankje
    Kleine Zaal

Programma

Ton ter Doest Delen  uit Circusmuziek
Robert Schumann Delen uit Waldszenen op. 82, arr. Raaf Hekkema
Jean-Philippe Rameau Gavotte uit Suite la Triomphante, arr. Raaf Hekkema
Isaac Albéniz Castilla uit Suite Española op. 47, arr. Hugo Bouma

Uitvoerenden

Dianto Reed Quintet:
María González Bullón hobo
Ovidi Martí Garasa saxofoon
María Losada Burgo fagot
Erik Steven Rojas basklarinet
María Luisa Olmos Ros klarinet

Grappen, grollen en spelletjes van circusartiesten

Een meisje loopt met haar familie door het bos. Opeens ziet ze een heel bijzondere vogel en hoepla, ze gaat erachteraan! Lachend rent ze tussen de bomen door en er klinkt prachtige muziek. Maar oh jee! Waar is haar familie nu gebleven? Gelukkig komt ze een troep circusartiesten tegen die haar wel willen helpen om veel lawaai te maken en zo haar familie terug te vinden. Help je mee zoeken?

In Naar het bos speelt het piepjonge publiek de échte hoofdrol. Deze interactieve voorstelling zit vol grappen, grollen en spelletjes tussen de musici en het publiek. De vijf jonge Spanjaarden van het Dianto Reed Quintet staan dan ook bekend om hun frisse en toegankelijke benadering van klassieke muziek. Gewapend met een klarinet, basklarinet, fagot, saxofoon en hobo zoeken ze zoveel mogelijk contact met het publiek. 

Randprogramma Kijk muziek!
Bij de Kijk Muziek-middag is van alles te horen, te zien en te beleven. Zondag 14 mei is er naast Naar het bos ook HUSH... Henry’s Dream Machine (6+) in de Grote Zaal om 13.30 uur.

Voor en na de concerten in de Kleine Zaal (2-4 jaar) is er voor de allerkleinsten een muzikale peuterspeeltuin op het 3e Foyerdeck. Om alvast in de stemming te komen of om na afloop te spelen. Voor kinderen vanaf 4 jaar zijn er na afloop van de voorstelling verschillende activiteiten in het gebouw. In de Entreehal kunnen kinderen vanaf 13.00 uur eindeloos tekenen en maken. Ook zijn er mini backstage tours (elk half uur vanaf 14.45 uur) die je meenemen naar plekken die normaal gesproken verborgen blijven voor publiek.

SoundLAB is geopend voor een kennismaking met de wonderlijkste muziekinstrumenten, met miniworkshops om 14.45, 15.15 en 15.45 uur. En 4’33 Grand Café is open voor taart, broodjes of iets te drinken.