Stairway to Music: Double Dutch

Asko|Schönberg
za 23 apr 2022 14:15 - 15:00
za 23 apr 2022
14:15 - 15:00
  • za 23 apr 2022
    14:15 - 15:00
    Excl. pauzedrankje
    Entreehal

Programma

Aart Strootman Air
Claude Vivier Paramirabo 
Sofia Goebaidoelina Silenzio - Fünf Stücke für Bajan, Violine und Violoncello
Robin de Raaff Incanto ionico (wereldpremière)

Uitvoerenden

Asko|Schönberg

Luisteren op de trap van het Muziekgebouw

Dit concert is samengevoegd met het concert om 16.00 uur. Alléén het concert om 16.00 uur vindt plaats. Kaartkopers ontvangen bericht.

Stairway to Music van Asko|Schönberg en het Muziekgebouw is een intieme luisterervaring van 40 minuten op de trappen van het Muziekgebouw, geïnspireerd op een verhaal dat werd verteld op de afscheidsbijeenkomst van de in 2020 overleden dirigent/pianist Reinbert de Leeuw. Als Reinbert in zijn appartement piano speelde, namen de bewoners van zijn appartementencomplex in stilte plaats in het trapportaal om te luisteren. Ongemerkt deelde de musicus zijn klanken met het hele gebouw en de bewoners. Een ongekende intimiteit waarin afstand juist de ervaring versterkt.

In deze Stairway to Music wordt het publiek getrakteerd op nieuw werk van Nederlandse componisten en Reinberts favorieten. Het fluisterzachte Air van Aart Strootman vormt een intieme combinatie met Sofia Goebaidoelina’s Silenzio voor bajan, viool en cello. Incanto Ionico van componist Robin de Raaff wordt terzijde gestaan door Claude Vivier’s Paramirabo, waar de musici al fluitend en “glissanderend” het Muziekgebouw transformeren in een kleurrijke en resonerende volière.

Asko|Schönberg is ensemble in residence