Cacha Mundinho

Groove Beest: Cacha Mundinho

+ MC Groove Beest
ma 30 jan 2023 10:30 - 11:30
ma 30 jan 2023
10:30 - 11:30
  • ma 30 jan 2023
    10:30 - 11:30
    Bimhuis

Lekker los gaan met de hele klas!

Weet je waar ze goed kunnen grooven? In Portugal! Maar ook in Brazilië, Angola, Mozambique of een van de vele andere landen over heel de wereld waar ze Portugees praten. De muziek uit al die landen heeft ook één ding gemeen: ze swingt, ze bruist en ze groovet! Luister maar naar Cacha Mundinho!Cacha Mundinho is de band van Joana Almeida, de eerste vrouwelijke klassieke fadogitarist van Portugal. In de onwijs de pan uit swingende muziek van Cacha Mundinho hoor je fado maar ook invloeden uit de Kaapverdiaanse en Braziliaanse muziek, én uit jazz. 

Zoveel ritme in één smeltkroes, probeer daar maar eens stil bij te blijven zitten. We verklappen het alvast: dat gaat je niet lukken. En dat hoeft ook niet! Bij Groove Beest is het publiek net zo belangrijk als de muzikanten. Dus ga lekker helemaal los!

Concertserie Groove Beest!
In de concertserie Groove Beest! (waar dit concert er één van is) ontmoet je echte podiumbeesten. Je ziet en hoort ze niet alleen, maar je voelt ze ook: hoe oud je ook bent, hun beestachtige grooves dringen door tot in je tenen. Stilzitten is dan geen optie meer. Dus houd je niet in – niets is raar. Zing, dans en rap mee met MC Groove Beest en laat het beest in jezelf los! Get up & move to the groove!

Voor wie: groep 6 t/m 8
Wanneer: Maandag 30 januari 2023 
Aanvang: 10.30 uur (ook om 12.30 uur)
Duur: ca. 60 minuten
Waar: Bimhuis 
Lessen: digitaal lesmateriaal voor voorbereidende les in de klas, workshop in de klas, podcast
Kosten: € 6 per leerling (incl. workshop in de klas)
Thema’s: groove, hiphop, meedoen, dansen