Ben van Gelder + Reinier Baas (foto Jonathan Herman)

Reinier Baas + Ben van Gelder

vr 22 jul 2022 20:00 - 21:00
vr 22 jul 2022
20:00 - 21:00
  • vr 22 jul 2022
    20:00 - 21:00
    Excl. pauzedrankje
    4'33 terras

Programma

18.00 - 20.00 / DJ
Paloma

20.00 - 21.00 / Concert
Reinier Baas + Ben van Gelder

21.00 - 23.00 / DJ

Paloma

Uitvoerenden

Reinier Baas gitaar 
Ben van Gelder saxofoon

Avontuurlijke sax en gitaar

‘Met alleen sax en gitaar klinken Ben van Gelder en Reinier Baas als een volledig orkest’ (de Volkskrant). Een terecht compliment voor deze Nederlandse jazzhelden. Ze toerden samen over de hele wereld en ontwikkelden een uniek vocabulaire, met invloeden van de muziek van de pygmeeën, hiphop, bossanova en de platenwinkel van de vader van Ben, ‘swingmaster’ Sem van Gelder.

Reinier Baas en Ben van Gelder speelden samen in uiteenlopende formaties: als trio met drumlegende Han Bennink, als solisten met het Metropole Orkest en in elkaars bands. Ben van Gelders lyrische spel op altsax wordt vergeleken met dat van zijn leermeester Lee Konitz. Reinier Baas staat bekend als gitaarvedette en componist met verrassende projecten, van surrealistische opera tot hardcore punkjazz.

i.s.m.


Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner
Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten. Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. We organiseren onze terrasconcerten in samenwerking met 4'33 grand café. Zowel voor als na de concerten draait een DJ. Je bent welkom vanaf 18.00 uur.

Reserveren en betalen
Reserveer voor een concert met borrel óf een concert met diner. Bij een dinerreservering betaal je vooraf alvast € 15,00 p.p. voor de muziek (exclusief diner) zodat wij je plek kunnen garanderen. Bij een borrelreservering reken je deze € 15,00 p.p. pas af wanneer je aankomt op het terras (alleen PIN). Bij het maken van je reservering kun je het tijdstip van aankomst aangeven per half uur. Eten en drinken reken je ter plekke af.Slecht weer?
Bij slecht weer wordt het optreden naar binnen verplaatst. In dat geval krijg je ’s ochtends op de dag van het concert bericht van 4’33 grand café. Bij slecht weer blijven reserveringen voor dinerplekken geldig, maar in verband met de beperkte capaciteit binnen vervallen dan automatisch wel de reserveringen voor een borrelplek. Mochten er nog dinerplekken beschikbaar zijn, dan kun je wel worden omgeboekt naar een dinerplek. 

Tot slot een tip: pal aan het water kan de zonkracht sterk zijn en kan het behoorlijk waaien, wees hierop voorbereid.