Pianoduo Scholtes & Janssens (foto Merlijn Doomernik)

Canto Ostinato voor twee piano’s

Piano Duo Scholtes & Janssens
za 23 jul 2022 20:00 - 21:00
za 23 jul 2022
20:00 - 21:00
  • za 23 jul 2022
    20:00 - 21:00
    Excl. pauzedrankje
    4'33 terras

Programma

18.00 - 20.00 / DJ
Brendan Jan Walsh

20.00 - 21.00 / Concert
Piano Duo Scholtes & Janssens
Canto Ostinato voor 2 piano's van Simeon ten Holt 

21.00 - 23.00 / DJ

Brendan Jan Walsh

Uitvoerenden

Piano Duo Scholtes & Janssens

Het meditatieve minimalisme van Simeon ten Holt

Heel soms wordt muziek meer dan alleen maar trillende lucht. Simeon ten Holts Canto Ostinato kun je als een natuurervaring ondergaan. Als de beleving van een stil diep meer in een rustig berglandschap waar alles aangenaam is, terwijl op het nauwelijks bewegende water een wereld van gedachten komt en gaat.

Het pianoduo Scholtes & Janssens laat het meditatieve minimalisme van Ten Holt vervliegen in de zomeravond op het terras van het Muziekgebouw. Toen Menahem Pressler, oprichter en pianist van het befaamde Beaux Arts pianotrio, het duo hoorde spelen tijdens een masterclass, had hij het idee dat ‘alles in de wereld goed zal komen’. Die gedachte sluit mooi aan bij wat Canto Ostinato in kalme rust laat ontstaan.

Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner
Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten. Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. We organiseren onze terrasconcerten in samenwerking met 4'33 grand café. Zowel voor als na de concerten draait een DJ. Je bent welkom vanaf 18.00 uur.
Tot slot een tip: pal aan het water kan de zonkracht sterk zijn en kan het behoorlijk waaien, wees hierop voorbereid.

Reserveren en betalen
Reserveer voor een concert met borrel óf een concert met diner. Bij een dinerreservering betaal je vooraf alvast € 15,00 p.p. voor de muziek (exclusief diner) zodat wij je plek kunnen garanderen. Bij een borrelreservering reken je deze € 15,00 p.p. pas af wanneer je aankomt op het terras (alleen PIN). Bij het maken van je reservering kun je het tijdstip van aankomst aangeven per half uur. Eten en drinken reken je ter plekke af.Slecht weer?
Bij slecht weer wordt het optreden naar binnen verplaatst. In dat geval krijg je ’s ochtends op de dag van het concert bericht van 4’33 grand café. Bij slecht weer blijven reserveringen voor dinerplekken geldig, maar in verband met de beperkte capaciteit binnen vervallen dan automatisch wel de reserveringen voor een borrelplek. Mochten er nog dinerplekken beschikbaar zijn, dan kun je wel worden omgeboekt naar een dinerplek. 

Tot slot een tip: pal aan het water kan de zonkracht sterk zijn en kan het behoorlijk waaien, wees hierop voorbereid.