Nieuw Amsterdams Peil (foto Martina Simkovicova)

Poulenc, Desyatnikov en Adams

Nieuw Amsterdams Peil
vr 12 aug 2022 20:00 - 21:00
vr 12 aug 2022
20:00 - 21:00
  • vr 12 aug 2022
    20:00 - 21:00
    Excl. pauzedrankje
    4'33 terras

Programma

18.00 - 20.00 / DJ
Henk de DJ

20:00 - 21:00 / concert Nieuw Amsterdams Peil
Francis Poulenc Vioolsonate 
Leonid Desyatnikov Wie der alte Leiermann 
John Adams Road Movies 

21.00 - 23.00 / DJ
Henk de DJ

Uitvoerenden

Nieuw Amsterdams Peil:
Heleen Hulst viool
Gerard Bouwhuis piano

Drie verschillende stukken voor piano en viool

‘Het monster is voltooid’, schreef Poulenc over zijn vierde poging tot een vioolsonate. ‘Het is niet slecht en in ieder geval heel anders dan de alomtegenwoordige lijn van vioolmelodieën met pianobegeleiding van de negentiende-eeuwse Franse sonates, waar ik van moet overgeven.’ Leonid Desyatnikovs Wie der alte Leiermann is een door de afstand van de tijd vervormde hommage aan Franz Schuberts tot op het bot uitgebeende lied van de dood. Dat contrasteert nogal met John Adams’ Road Movies. Muziek over ‘the joys of driving’ aldus de componist.

Nieuw Amsterdams Peil is al jarenlang een vaste waarde in het Muziekgebouw. ‘De onverschrokken band die voor geen genre of stijl terugdeinst’ speelt vanavond in zijn kleinste bezetting. Violiste Heleen Hulst en pianist Gerard Bouwhuis zijn de motor van het ensemble dat zij in 2005 samen begonnen.

Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner
Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten. Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. We organiseren onze terrasconcerten in samenwerking met 4'33 grand café. Zowel voor als na de concerten draait een DJ. Je bent welkom vanaf 18.00 uur.

Reserveren en betalen
Reserveer voor een concert met borrel óf een concert met diner. Bij een dinerreservering betaal je vooraf alvast € 15,00 p.p. voor de muziek (exclusief diner) zodat wij je plek kunnen garanderen. Bij een borrelreservering reken je deze € 15,00 p.p. pas af wanneer je aankomt op het terras (alleen PIN). Bij het maken van je reservering kun je het tijdstip van aankomst aangeven per half uur. Eten en drinken reken je ter plekke af.Slecht weer?
Bij slecht weer wordt het optreden naar binnen verplaatst. In dat geval krijg je ’s ochtends op de dag van het concert bericht van 4’33 grand café. Bij slecht weer blijven reserveringen voor dinerplekken geldig, maar in verband met de beperkte capaciteit binnen vervallen dan automatisch wel de reserveringen voor een borrelplek. Mochten er nog dinerplekken beschikbaar zijn, dan kun je wel worden omgeboekt naar een dinerplek. 

Tot slot een tip: pal aan het water kan de zonkracht sterk zijn en kan het behoorlijk waaien, wees hierop voorbereid.