Mattias Spee

Mattias Spee

Lunchconcert Dutch Classical Talent
vr 15 sep 2023 12:30 - 13:30
vr 15 sep 2023
12:30 - 13:30
  • vr 15 sep 2023
    12:30 - 13:30
    Excl. drankje
    Grote Zaal

Programma

Nocturnes van Frédéric Chopin, Francis Poulenc en Aleksandr Skrjabin
Mattias Spee Insomnia
Gijs Idema nieuw werk
Lisa Weyrauther nieuw werk

Uitvoerenden

Mattias Spee piano

Nachtelijke emoties

De Nederlandse pianist en componist Mattias Spee is gebiologeerd door de nacht. In zijn programma in het kader van Dutch Classical Talent onderzoekt hij de emoties die een mens kan voelen tijdens de verschillende stadia van een slapeloze nacht. Een concert als een reis door het donker – met eigen werk en stukken van onder meer Chopin, Poulenc en Skrjabin.

Mattias Spee is thuis in veel genres. Zijn eerste liefde was de klassieke muziek, maar hij heeft ook een passie voor jazz, minimal en vrije improvisatie. En dan componeert hij daar ook nog bij. De jury schreef: ‘Hij laat zich niet vertellen wat hij moet doen, vaart helemaal zijn eigen koers.’

Dutch Classical Talent 
Dutch Classical Talent is een ontwikkelingstraject voor jonge Nederlandse topmusici. Laureaten zijn bijvoorbeeld Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, het Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet, om maar wat klinkende namen te noemen. Talent alleen is niet genoeg om de finale van Dutch Classical Talent te bereiken. Deelnemers moeten onderscheidende en prikkelende programma’s meenemen, visie en een beetje lef. De Finale van Dutch Classical Talent is zondag 12 mei 2024 in TivoliVredenburg.

Mattias Spee
Mattias Spee