Ere Lievonen (foto Co Broerse)

Back to the Sixties

Ere Lievonen
zo 8 okt 2023 11:00 - 12:00
zo 8 okt 2023
11:00 - 12:00
  • zo 8 okt 2023
    11:00 - 12:00
    Excl. drankje
    Kleine Zaal

Programma

Anton de Beer Sonatine 
Richard Orton Mosaics
Alan Ridout Music for 31-tone organ
Frans van Doorn 4 Inventionen
Peter Schat Clusters uit Collages voor 31-toons orgel
Joel Mandelbaum Ten Studies in 31-Tone Temperament

Uitvoerenden

Ere Lievonen Fokker-orgel

Een tijdsbeeld in klank

Een tijdsbeeld in klank. Ere Lievonen gaat met het Fokker-orgel terug naar de jaren zestig, de tijd van provo’s, abstracte kunst, een feministische golf en kleine revoluties in de popmuziek. Hoe weerklonk dat op het 31-toonsorgel tijdens de concerten die destijds in het Teylers Museum werden gegeven? Zelden gespeelde en nog nooit in het Muziekgebouw uitgevoerde werken klinken naast het provocerende Clusters van Peter Schat.

Klavecinist, fortepianist, pianist en organist Ere Lievonen is al sinds 2009 de vaste organist van het Fokker-orgel in het Muziekgebouw. Hij geldt als een specialist op het gebied van microtonale muziek en speelt ook veel oude muziek. Hij is medeoprichter van het Finse Ensemble Ambrosius en maakt deel uit van Hexnut, Occult Ensemble en Ensemble SCALA, het huisensemble van Stichting Huygens-Fokker. Met zijn doorlopende aandacht voor zelden uitgevoerde muziek laat hij elke keer weer een onontdekte kant van het Fokker-orgel horen. 

Concert én rondleiding
Volg om 13.00 uur, na afloop dit concert, de rondleiding door het Muziekgebouw. Een ticket voor de rondleiding kost €9,50.

Ere Lievonen
Ere Lievonen