Shane van Neerden (foto Marco Borggreve)

Shane van Neerden

Lunchconcert Dutch Classical Talent
do 18 jan 2024 12:30 - 13:40
do 18 jan 2024
12:30 - 13:40
  • do 18 jan 2024
    12:30 - 13:40
    Excl. drankje
    Grote Zaal

Programma

Claude Debussy Delen uit 12 Études
Aleksandr Skrjabin Sonate nr. 8
Charles Ives Pianosonate nr. 2
Rick van Veldhuizen Lantaarns_(Lointaines), voor piano en microtonale piano

Uitvoerenden

Shane van Neerden piano
Frouke ten Velden video
Jos van Kan regie

Theatraal concert met een nieuw werk van Rick van Veldhuizen

Een verfijnd, toegankelijk en gevarieerd theatraal concert, waar een nieuw werk van Rick van Veldhuizen het hart van het programma vormt. Het stuk, een compositieopdracht van Shane van Neerden, is geschreven voor twee piano’s: een traditionele concertvleugel en een buffetpiano in een helemaal nieuw ontwikkelde, reine stemming. Beeld- en tekstprojecties en gesproken tekst leiden de luisteraar als een lantaarn door muziek van Van Veldhuizen, Debussy, Skrjabin en Ives.

'Met zijn waanzinnige techniek, voortreffelijke timing en verteldrift houdt hij de aandacht van het publiek gevangen. Hij is niet bang om risico’s te nemen!’, zo kwalificeerde de jury van Dutch Classical Talent de Amerikaans-Nederlandse pianist Shane van Neerden. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft de Amerikaans-Nederlandse pianist al een behoorlijke carrière achter de rug. Zo werkte hij vorig seizoen mee aan het veelgeprezen project Toonzetters.

Dutch Classical Talent 
Dutch Classical Talent is een ontwikkelingstraject voor jonge Nederlandse topmusici. Laureaten zijn bijvoorbeeld Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, het Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet, om maar wat klinkende namen te noemen. Talent alleen is niet genoeg om de finale van Dutch Classical Talent te bereiken. Deelnemers moeten onderscheidende en prikkelende programma’s meenemen, visie en een beetje lef. De Finale van Dutch Classical Talent is zondag 12 mei 2024 in TivoliVredenburg.

Concert én rondleiding
Volg om 10.45 uur, voorafgaand aan dit lunchconcert, de rondleiding door het Muziekgebouw. Het ticket voor de rondleiding kost € 10,00 en geeft je gratis toegang tot het concert.