Chatlein & Roe (foto Johnny van Bergen)

Groove Beest: Chatlein & Roe

Future's Past
do 23 nov 2023 10:30 - 11:30
do 23 nov 2023
10:30 - 11:30
  • do 23 nov 2023
    10:30 - 11:30
    Bimhuis

Spannende ontmoeting tussen klanken uit verleden en toekomst

Het duo Chatlein & Roe staat met het ene been in de geschiedenis en het andere in de toekomst. Chatlein is vooral bezig met vroeger: hoe klonk de muziek van zijn voorouders? Welke trommels, toeters en bellen bespeelden zij? Roe probeert zich voor te stellen hoe het in de toekomst gaat: hoe cool worden onze muziekinstrumenten? Welke flitsende nieuwe geluiden duiken er op? Samen maken zij toekomstmuziek met een vertrouwde, eeuwenoude hartslag.

Vernon Chatlein speelt percussie. Hij verdiept zich in traditionele drums en vergeten en verloren instrumenten. Vooral van Curaçao, waar zijn familie vandaan komt. Hij bouwt de instrumenten opnieuw op en maakt er weer nieuwe muziek mee. Tony Roe speelt piano en houdt tegelijk de laatste elektronische snufjes in de gaten. Zo tovert hij een vleugel om en geeft hem leven.

Voor wie: groep 6 t/m 8
Wanneer: donderdag 23 november 2023
Aanvang: 10.30 uur (ook om 12.30 uur)
Duur: ca. 60 minuten
Waar: Bimhuis 
Lessen: digitaal lesmateriaal voor voorbereidende les in de klas, workshop met muzikant in de klas
Muzikale domeinen: luisteren, zingen, bewegen, receptief

Concertserie Groove Beest!
In de concertserie Groove Beest! (waar dit concert er één van is) ontmoet je echte podiumbeesten. Je ziet en hoort ze niet alleen, maar je voelt ze ook: hoe oud je ook bent, hun beestachtige grooves dringen door tot in je tenen. Stilzitten is dan geen optie meer. Dus houd je niet in – niets is raar. Zing, dans en rap mee met MC Groove Beest en laat het beest in jezelf los! Get up & move to the groove!

Bekijk alle Groove Beest-concerten