Roza Herwig

Ah! quel dîner

Roza Herwig + Julius Backer
za 1 jul 2023 20:00 - 21:00
za 1 jul 2023
20:00 - 21:00
  • za 1 jul 2023
    20:00 - 21:00
    € 16 excl. borrel of diner
    4'33 terras

Programma

18:00 - 20:00 / DJ
Henk de DJ

20:00 - 21:00 / concert Roza Herwig + Julius Backer 
Luciano Berio Azerbaijan Love Song uit Folk Songs
Antonio Vivaldi Gemo in un punto e fremo uit de opera L’Olimpiade
Gustav Mahler Rheinlegendchen en Lob des hohen Verstandes uit Des Knaben Wunderhorn
Jules Massenet Élégie
Franz Schubert Die Forelle
Pjotr Tsjaikovski Amid the Din of the Ball
Aleksandr Skrjabin Nocturne voor de linkerhand
Jacques Offenbach Ah! quel dîner uit de opera La Périchole
Luciano Berio Loosin yelav en Ballo uit Folk Songs
Astor Piazzolla Yo soy María uit de opera María de Buenos Aires
Claude Debussy Masques
Kurt Weill Prolog uit de opera Die sieben Todsünden
Samuel Barber Solitary Hotel 
George Gershwin Someone to Watch Over Me
Jacques Brel Ne me quitte pas/Laat me niet alleen
Wim Sonneveld Margootje
Kurt Weill The Princess of Pure Delight uit de musical Lady in the Dark

21:00 - 23:00 / DJ
Henk de DJ

Uitvoerenden

Roza Herwig mezzosopraan
Julius Backer piano

Meeslepende reis door de liedgeschiedenis

Het woord veelzijdig is wel op z’n plek bij dit recital van mezzosopraan Roza Herwig en pianist Julius Backer. Niet alleen zingt Herwig in acht verschillende talen, ook qua sfeer en stijl belooft het optreden een meeslepende reis door de muziekgeschiedenis te worden. Beroemde liederen van Franz Schubert en Gustav Mahler staan zij aan zij met swingende songs van George Gershwin, Kurt Weill en Astor Piazzolla. Ook Jacques Brel en Wim Sonneveld komen voorbij.

Het recital opent met een opzwepend lied uit Azerbeidzjan in de bewerking van componist Luciano Berio, uit zijn cyclus Folk Songs. Roza Herwig (1996) is een duizendpoot, die zich naast klassieke zang ook in jazz verdiepte. Bovendien speelt ze viool, volgde ze acteerlessen en schrijft ze toneelteksten. Julius Backer (2003) viel als dertienjarige in de prijzen tijdens het Prinses Christina Concours en studeerde aan de prestigieuze Yehudi Menuhin School of Music in Engeland.

i.s.m.

Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner
Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten. Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. We organiseren onze terrasconcerten in samenwerking met 4'33 grand café. Zowel voor als na de concerten draait een DJ. Je bent welkom vanaf 18.00 uur.

Reserveren en betalen
Reserveer voor een concert met borrel óf een concert met diner. Bij een dinerreservering betaal je vooraf alvast € 16,00 p.p. voor de muziek (exclusief diner) zodat wij je plek kunnen garanderen. Bij een borrelreservering reken je deze € 16,00 p.p. pas af wanneer je aankomt op het terras (alleen PIN). Bij het maken van je reservering kun je het tijdstip van aankomst aangeven per half uur. Eten en drinken reken je ter plekke af.Slecht weer?
Bij slecht weer wordt het optreden naar binnen verplaatst. In dat geval krijg je ’s ochtends op de dag van het concert bericht van 4’33 grand café. Bij slecht weer blijven reserveringen voor dinerplekken geldig, maar in verband met de beperkte capaciteit binnen vervallen dan automatisch wel de reserveringen voor een borrelplek. Mochten er nog dinerplekken beschikbaar zijn, dan kun je wel worden omgeboekt naar een dinerplek. 

Tot slot een tip: pal aan het water kan de zonkracht sterk zijn en kan het behoorlijk waaien, wees hierop voorbereid.