Hannes Minnaar (foto Simon van Boxtel)

Soloduiveldansen van Ten Holt

Hannes Minnaar
vr 21 jul 2023 20:00 - 21:00
vr 21 jul 2023
20:00 - 21:00
  • vr 21 jul 2023
    20:00 - 21:00
    € 16 excl. borrel of diner
    4'33 terras

Programma

18:00 - 20:00 / DJ Brendan Jan Walsh

20:00 - 21:00 / concert Hannes Minnaar
Simeon ten Holt Soloduiveldans II en III

21:00 - 23:00 / DJ Brendan Jan Walsh

Uitvoerenden

Hannes Minnaar piano

De hypnotiserende magie van Simeon ten Holt

Je moet wel durven, met zo’n titel. Gelukkig klinken de Soloduiveldansen die Hannes Minnaar vanavond speelt minder angstaanjagend dan je zou denken. Componist Simeon ten Holt, die dit jaar precies een eeuw geleden geboren werd, is onsterfelijk geworden met zijn Canto Ostinato voor vier vleugels. In Soloduiveldans II en III voor solo piano hanteert Ten Holt een vergelijkbaar hypnotiserend idioom van repeterende patronen. Minnaar mag zelf bepalen hoe vaak hij bepaalde secties herhaalt.

Hannes Minnaar bezit de gave om muziek zonder opsmuk te laten stralen. Hij speelt Bach, Fauré en Schumann, maar breekt ook een lans voor eigentijdse muziek. Zoals Ten Holts relatief onbekende Duivelsdans-cyclus. Het korte eerste deel ontstond al in 1955, in een avant-gardistische stijl. Vanaf de jaren 80, toen hij zijn herkenbare eigen stem gevonden had, componeerde Ten Holt de delen die Minnaar vanavond speelt.

Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner
Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten. Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. We organiseren onze terrasconcerten in samenwerking met 4'33 grand café. Zowel voor als na de concerten draait een DJ. Je bent welkom vanaf 18.00 uur.

Reserveren en betalen
Reserveer voor een concert met borrel óf een concert met diner. Bij een dinerreservering betaal je vooraf alvast € 16,00 p.p. voor de muziek (exclusief diner) zodat wij je plek kunnen garanderen. Bij een borrelreservering reken je deze € 16,00 p.p. pas af wanneer je aankomt op het terras (alleen PIN). Bij het maken van je reservering kun je het tijdstip van aankomst aangeven per half uur. Eten en drinken reken je ter plekke af.Slecht weer?
Bij slecht weer wordt het optreden naar binnen verplaatst. In dat geval krijg je ’s ochtends op de dag van het concert bericht van 4’33 grand café. Bij slecht weer blijven reserveringen voor dinerplekken geldig, maar in verband met de beperkte capaciteit binnen vervallen dan automatisch wel de reserveringen voor een borrelplek. Mochten er nog dinerplekken beschikbaar zijn, dan kun je wel worden omgeboekt naar een dinerplek. 

Tot slot een tip: pal aan het water kan de zonkracht sterk zijn en kan het behoorlijk waaien, wees hierop voorbereid.