James Oesi en Djuwa Mroivili

Spiritual Music

James Oesi + Djuwa Mroivili
za 29 jul 2023 20:00 - 21:00
za 29 jul 2023
20:00 - 21:00
  • za 29 jul 2023
    20:00 - 21:00
    € 16 excl. borrel of diner
    4'33 terras

Programma

18:00 - 20:00 / DJ Brendan Jan Walsh

20:00 - 21:00 / concert
Traditional Steal Away
Robert Nathaniel Dett His Song uit In the Bottoms
George Gershwin 3 Preludes
Florence Price Adoration
Antonín Dvořák Poco lento e grazioso uit Humoresque
Johannes Brahms Hongaarse dansen nrs. 1, 6, 2, 7 en 5
Samuel Coleridge-Taylor Deep River uit 24 Negro Melodies

21:00 - 23:00 / DJ Brendan Jan Walsh

Uitvoerenden

James Oesi contrabas
Djuwa Mroivili piano

Kleurrijk programma met muziek van rond 1900

Twee zeer getalenteerde jonge musici werken in dit programma samen. Met hun bevlogen kunstenaarschap vallen contrabassolist James Oesi en pianiste Djuwa Mroivili al jaren op in de Nederlandse muziekscene. Vanavond brengen ze bekend, maar ook minder bekend klassiek repertoire uit de periode rond 1900. Naast beroemde namen als Antonín Dvořák, Johannes Brahms en George Gerswhin plaatsen Mroivili en Oesi klassieke componisten van kleur uit dezelfde tijd. Deze maken inmiddels een terechte comeback: er valt hier iets te ontdekken.

In Engeland had je Samuel Coleridge-Taylor, in de VS Florence Price, William Grant Still en Robert Nathaniel Dett. Hoewel zij grote invloed uitoefenden op hun tijdgenoten raakten ze na hun dood in vergetelheid. Oesi en Mroivili laten horen hoe vitaal en beeldschoon hun werk is – bijvoorbeeld de heerlijk zwoel-romantische melodie van Price’ Adoration. Daarnaast klinkt Afro-Amerikaanse folkmuziek, die een belangrijke inspiratiebron vormde voor onder meer Dvořák en Gershwin.

Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner
Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten. Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. We organiseren onze terrasconcerten in samenwerking met 4'33 grand café. Zowel voor als na de concerten draait een DJ. Je bent welkom vanaf 18.00 uur.

Reserveren en betalen
Reserveer voor een concert met borrel óf een concert met diner. Bij een dinerreservering betaal je vooraf alvast € 16,00 p.p. voor de muziek (exclusief diner) zodat wij je plek kunnen garanderen. Bij een borrelreservering reken je deze € 16,00 p.p. pas af wanneer je aankomt op het terras (alleen PIN). Bij het maken van je reservering kun je het tijdstip van aankomst aangeven per half uur. Eten en drinken reken je ter plekke af.Slecht weer?
Bij slecht weer wordt het optreden naar binnen verplaatst. In dat geval krijg je ’s ochtends op de dag van het concert bericht van 4’33 grand café. Bij slecht weer blijven reserveringen voor dinerplekken geldig, maar in verband met de beperkte capaciteit binnen vervallen dan automatisch wel de reserveringen voor een borrelplek. Mochten er nog dinerplekken beschikbaar zijn, dan kun je wel worden omgeboekt naar een dinerplek. 

Tot slot een tip: pal aan het water kan de zonkracht sterk zijn en kan het behoorlijk waaien, wees hierop voorbereid.