Berlage Saxophone Quartet - Feier/Fire

Feier/Fire

Berlage Saxophone Quartet, Karin Strobos + Martijn Cornet
vr 25 aug 2023 20:00 - 21:00
vr 25 aug 2023
20:00 - 21:00
  • vr 25 aug 2023
    20:00 - 21:00
    € 16 excl. borrel of diner
    4'33 terras

Programma

18:00 - 20:00 / DJ Brendan Jan Walsh

20:00 - 21:00 / concert Berlage Saxophone Quartet, Karin Strobos + Martijn Cornet
Een pocketopera met muziek van George Gershwin, Cole Porter en Kurt Weill

21:00 - 23:00 / DJ Brendan Jan Walsh

Uitvoerenden

Berlage Saxophone Quartet:
Lars Niederstrasser sopraansaxofoon
Peter Vigh altsaxofoon 
Juani Palop Tecles tenorsaxofoon
Eva van Grinsven baritonsaxofoon

Karin Strobos mezzosopraan
Martijn Cornet bariton

Feestend de afgrond in met swingende muziek

De twee woorden klinken hetzelfde, maar betekenen iets anders: Feier (feest) en Fire (vuur). In het woelige Interbellum kwamen de betekenissen samen en ging men ‘feestend de afgrond in’, zoals het Berlage Saxophone Quartet het noemt. In de ‘pocketopera’ Feier/Fire duikt het viertal midden in de Roaring Twenties. Met zangers Karin Strobos en Martijn Cornet brengt Berlage liederen op het snijpunt van opera en revue.

Swingende muziek klinkt van de legendarische componisten George Gershwin, Cole Porter en Kurt Weill. De arrangementen zijn van specialist Wijnand van Klaveren, die het Berlage Saxophone Quartet omsmelt tot een soort combinatie van bigband, orkest en barpiano. Choreograaf en regisseur Pim Veulings en vormgever Paul Boereboom maken van Feier/Fire met minimalistische middelen een compact en spannend muziektheater. Welke crisis? Welke dreiging? Kop in het zand en feesten maar!

Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner
Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten. Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. We organiseren onze terrasconcerten in samenwerking met 4'33 grand café. Zowel voor als na de concerten draait een DJ. Je bent welkom vanaf 18.00 uur.

Reserveren en betalen
Reserveer voor een concert met borrel óf een concert met diner. Bij een dinerreservering betaal je vooraf alvast € 16,00 p.p. voor de muziek (exclusief diner) zodat wij je plek kunnen garanderen. Bij een borrelreservering reken je deze € 16,00 p.p. pas af wanneer je aankomt op het terras (alleen PIN). Bij het maken van je reservering kun je het tijdstip van aankomst aangeven per half uur. Eten en drinken reken je ter plekke af.Slecht weer?
Bij slecht weer wordt het optreden naar binnen verplaatst. In dat geval krijg je ’s ochtends op de dag van het concert bericht van 4’33 grand café. Bij slecht weer blijven reserveringen voor dinerplekken geldig, maar in verband met de beperkte capaciteit binnen vervallen dan automatisch wel de reserveringen voor een borrelplek. Mochten er nog dinerplekken beschikbaar zijn, dan kun je wel worden omgeboekt naar een dinerplek. 

Tot slot een tip: pal aan het water kan de zonkracht sterk zijn en kan het behoorlijk waaien, wees hierop voorbereid.