Nicolas Altstaedt (foto Eduardes Lee)

Openingsconcert: Tien!

Altstaedt, Tångberg, Visser, Wispelwey, Bruno, Nesrine + Donker Duyvis
do 31 okt 2024 20:15 - 22:15
do 31 okt 2024
20:15 - 22:15
  • do 31 okt 2024
    20:15 - 22:15
    Grote Zaal

Programma

Werken van Arvo Pärt, Theo Loevendie, Reinhold Glière en anderen

Uitvoerenden

Nicolas Altstaedt cello
Thomas Dunford luit

Pieter Wispelwey cello
Stefano Bruno cello

Kris Berry zang
Annie Tångberg cello
Emile Visser cello
Mark Haanstra contrabas

Cello Octet Amsterdam: 
Alistair Sung, Claire Bleumer, Esther Torrenga, Geneviève Verhage, Rares Mihailescu, René van Munster, Sanne Bijker, Sanne van der Horst cello

Nesrine cello 
Chieko Donker Duyvis cello
Nederlands Blazers Ensemble

Openingsconcert van de tiende Cello Biënnale Amsterdam 

De jubileumeditie van de Cello Biënnale staat in het teken van onvergetelijke muzikale momenten uit eerdere edities. Bekende solisten zoals Nicolas Altstaedt en Pieter Wispelwey en de jonge talenten Chieko Donker Duyvis en Stefano Bruno kijken tijdens het openingsconcert alvast vooruit. Wat is er dit festival te verwachten en welke parels vullen de Biënnale-canon aan? 

Het Cello Octet Amsterdam was op alle Biënnales aanwezig en laat met composities van Arvo Pärt en Theo Loevendie uit eerdere edities horen waarom dit het langst bestaande cello-octet in de wereld is. Nesrine en Chieko Donker Duyvis spelen de hoofdrol bij het Nederlands Blazers Ensemble, aangevuld met andere gestreken snaarinstrumenten uit alle windstreken. De soul van zangeres Kris Berry wordt ingebed in de diepe sound van cellisten Annie Tångberg, Emile Visser én bassist Mark Haanstra. Pieter Wispelwey en zijn leerling Stefano Bruno, winnaar van het Nationaal Cello Concours in 2022, vermaken zich met speelse celloduetten van Reinhold Glière. Nicolas Altstaedt en luitist Thomas Dunford zijn na hun optreden tijdens het Prinsengrachtconcert 2022 weer als duo te horen in Amsterdam.