Wacht 's even (foto Hans Gerritsen)

Wacht 's even (1+)

De Stilte
zo 16 feb 2025 15:30 - 16:15
zo 16 feb 2025
15:30 - 16:15
  • zo 16 feb 2025
    15:30 - 16:15
    Kleine Zaal

Uitvoerenden

Gertien Bergstra, Femke Somerwil choreografie
Donna Scholten, Kaia Vercammen dans
Jeroen van Vliet piano

Kiekeboe, wie zit daar in het decor?

Een wereld ontvouwt zich uit een bouwpakket. Een danseres beweegt in een wit puzzeldecor, waar - kiekeboe! - stiekem nog iemand anders verstopt blijkt te zitten. Ze dansen om elkaar heen, kijken de kat uit de boom en leren elkaar langzaam kennen. Wacht 's even is een woordeloze, speelse dansvoorstelling waarin met simpele middelen iedere keer een unieke ervaring ontstaat. Met de wonderschone pianomuziek van Jeroen van Vliet wordt het vreemde vertrouwd in een nieuw leefgebied dat op ooghoogte van de jonge toeschouwers tot leven komt.

Hoe ga je om met iemand die anders is? Van wie je niet eens weet wat voor iemand het is? Met beweging, licht en prachtige pianomuziek wordt de fantasie van jong en oud maximaal geprikkeld. Uiteindelijk mogen de kinderen ook zelf het decor op en zelf abstracte vormen bouwen met het puzzeldecor. Wacht ’s even ... blijf maar lekker wie je bent.

'Dansgezelschap de Stilte uit Breda presenteert een unieke voorstelling die de aanduiding “voor de allerkleinsten” een nieuwe dimensie geeft' - BN DeStem