Osimun Quartet (foto Marco Borggreve)

Osimun Quartet

Lunchconcert i.s.m. Dutch Classical Talent
wo 22 jan 2025 12:30 - 13:30
wo 22 jan 2025
12:30 - 13:30

Programma

Muziek van Fanny Mendelssohn, Aleksandr Glazoenov en David Maslanka 

Uitvoerenden

Osimun Quartet:
n.t.b. sopraansaxofoon
Fátima Alcázar altsaxofoon 
Inés González tenorsaxofoon
Richard Martínez baritonsaxofoon

Een spirituele binding met het publiek

Het Osimun Quartet kiest zijn repertoire voor een belangrijk deel op emotionele en filosofische gronden. Op het podium smeedt het saxofoonkwartet, in 2023 finalist van het Grachtenfestival Conservatorium Concours, een haast spirituele band met het publiek. In dit eclectische, unieke programma staat het cyclische en het hemelse centraal.

De jury van Dutch Classical Talent over het Osimun Quartet: ‘Dit jonge Spaanse saxofoonkwartet maakt indruk door haar mooie ensembleklank. Met momenten vurig, dan weer teder en transparant. Als een onbeschreven blad laten ze zichzelf overrompelen door de muziek.’

Dutch Classical Talent 
Dutch Classical Talent is een ontwikkelingstraject voor jonge Nederlandse topmusici. Laureaten zijn bijvoorbeeld Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, het Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet, om maar wat klinkende namen te noemen. Talent alleen is niet genoeg om de finale van Dutch Classical Talent te bereiken. Deelnemers moeten onderscheidende en prikkelende programma’s meenemen, visie en een beetje lef.