Cello Octet Amsterdam (foto Merlijn Doomernik)

Cello Octet Amsterdam

Michael Gordons 8
za 6 apr 2019 13:30 - 14:30
za 6 apr 2019
13:30 - 14:30
  • za 6 apr 2019
    13:30 - 14:30
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal

Programma

Michael Gordon 8

Uitvoerenden

Cello Octet Amsterdam  

Cello Octet Amsterdam kan uitvoeringen van één componist of van één werk tot een belevenis maken en omtoveren tot een ware happening. Het Octet zet deze middag de zinnen op 8 van Bang on a Can-componist Michael Gordon, dat in première ging tijdens de Cello Biënnale Amsterdam in het Muziekgebouw. Een één uur durend werk dat in intieme setting wordt uitgevoerd met de acht cellisten in het midden en het publiek daar direct omheen.

Voor New Yorker Michael Gordon heeft minimal music geen geheimen meer. Over een periode van ruim 30 jaar keerde hij het minimal-genre binnenstebuiten en vond een eigen componeertaal die nog steeds ‘minimal music’ is te noemen, maar volkomen anders klinkt dan Reich, Glass of Louis Andriessen. Hij werkt aan een sensationele reeks 'monochrome' stukken voor identieke instrumenten: Timber voor zes slagwerkers en Rushes voor zeven fagotten maakten eerder diepe indruk in het Muziekgebouw.

Let op: een ticket voor dit concert geeft gratis toegang tot de programma's in Atriumzaal en Foyerdeck 1 op deze dag, ticket omruilen voor polsbandje.

Dit concert wordt later uitgezonden door de NTR op NPO Radio 4.

 

Intiem werk van Bang on a Can-componist Michael Gordon