Alva Noto (foto Deter Wuschanski)

Alva Noto - UNIEQAV

object blue + Valery Vermeulen
vr 23 nov 2018 21:00 - 22:00
vr 23 nov 2018
21:00 - 22:00
  • vr 23 nov 2018
    21:00 - 22:00
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal

Programma

20.00 uur Valery Vermeulen Lecture performance Music/Math and Imagination  (Kleine Zaal)
21.00 uur Alva Noto UNIEQAV (Grote Zaal)
22.00 uur her again & arif live set (Kleine Zaal)
22.30 uur object blue (Kleine Zaal)
23.20 uur her again & arif (Kleine Zaal)
01.00 uur Einde
 

Uitvoerenden

Alva Noto
object blue
Valery Vermeulen

her again & arif

Licht- en geluidsfrequenties omgetoverd tot hallucinerende audiovisuele totaalervaring

The Rest is Noise presenteert de Nederlandse première van UNIEQAV, de nieuwe overweldigende audiovisuele show van Alva Noto. In samenwerking met FIBER geeft Valery Vermeulen voorafgaand aan het concert een lecture performance en is er na de show een live set van object blue.

Alva Noto
Alva Noto is het muzikale alias van de Berlijnse audiovisueel kunstenaar Carsten Nicolai. De medeoprichter van het vooruitstrevende Raster-Noton label (tegenwoordig gewoon NOTON) werkte veelvuldig samen met o.a. Ryuichi Sakamoto, Ryoji Ikeda en Mika Vainio. Nicolai vervaagt de grenzen tussen muziek, kunst en wetenschap met zijn baanbrekende experimenten in licht en geluid. Als uitgesproken minimalist, reduceert hij elektronische muziek tot de basis: haperende, synthetische frequenties, pulserende ruis en donderende baslijnen.


Zijn nieuwste project UNIEQAV is één van zijn beste en meest toegankelijke werken tot nu toe. Met een imponerend netwerk van codes en signalen componeert Nicolai geluidswerelden van techno, ambient en drone. Live speelt UNIEQAV met natuurkundige fenomenen zoals geluids- en lichtfrequenties. Het maakt UNIEQAV een hallucinerende audiovisuele totaalervaring.


object blue

De in Beijing geboren en in Londen gevestigde producer en DJ object blue brengt een breed palet aan klanken samen. Haar debuut album Do you plan to end a siege?, die bestaat uit digitaal gemanipuleerde R&B-samples, sinusgolven en media glitches, onderscheidt zich als een van de meest opwindende techno releases van het jaar. Object blue’s producties reflecteren de hedendaagse hyper-digitale, algoritmische en gefragmenteerde omgevingen waarin we nu leven.

Haar debuut EP Do you plan to end a siege? werd uitgebracht door Tobago Tracks in maart 2018. Tagline: “I dedicate my first EP to all the women on the dancefloor”. Ze heeft een residentie bij Rinse-radio en werd door FACT magazine uitgeroepen als één van de 10 techno/house-producers om in 2018 te volgen. The Rest Is Noise en FIBER presenteren object blue's eerste liveset in Nederland.


Valery Vermeulen

In de lecture performance Music/Math and Imagination onderzoekt Belgisch elektronisch muzikant en wiskundige Valery Vermeulen hoe de verbeelding artistieke verbindingen kan realiseren tussen muziek, wiskunde en nieuwe technologie. Het visionaire werk van componist Iannis Xenakis, theoretische natuurkunde en wiskunde vormen het uitgangspunt. Vermeulen presenteert een reis door tijd, ruimte en klank aan de hand van verschillende projecten zoals Krystal Ball en Mikromedas. Een reis die leidt van Xenakis, naar de genadeloze algoritmes van de financiële markten tot de laatste ontwikkelingen binnen de astrofysica. Vermeulen geeft inzicht in de vraag: hoe is het mogelijk om zowel voorbij de grenzen van de menselijke wetenschap als de artistieke verbeelding te tasten?


Erna draaien her again & arif hun favoriete platen tot sluit.


Deze avond is onderdeel van het FIBER Weekends 2018.

Nieuwe show van oprichter Raster-Noton