Starry Night (Van Gogh)

Van Gogh in Me

Nederlands Kamerkoor
do 26 nov 2020 20:15 - 21:30
do 26 nov 2020
20:15 - 21:30
  • do 26 nov 2020
    20:15 - 21:30
    Geannuleerd

Programma

Muziek van o.a. Camille Saint-Saëns, Claude Debussy, Erik Satie, Gustav Mahler, Arnold Schönberg

Uitvoerenden

Nederlands Kamerkoor
Peter Dijkstra dirigent
fuse* audiovisuals

i.s.m. Van Gogh Museum en Belvedere Museum Wenen

 

Hoorbare schilderijen en zichtbare muziek in audiovisuele totaalervaring

Dit concert is geannuleerd. Het concert van het Nederlands Kamerkoor op vrijdag 27 november gaat wèl door, met een aangepast programma. Kaartkopers ontvangen hierover bericht. 

Noem de naam Vincent van Gogh en je denkt aan een schilderij of aan een kleur. Aan je eigen schildertalent, of het gebrek eraan. In de voorstelling Van Gogh in Me staat de kijker centraal. Wat doet Van Gogh met jou? Wat deed zijn werk met Gustav Klimt? In het kader van de tentoonstelling over Gustav Klimt in het Van Gogh Museum (vanaf oktober 2020) brengt het Nederlands Kamerkoor Van Gogh buiten de museummuren. Een adembenemende ervaring waarin grenzen tussen muziek, beeld, artiest en publiek vervagen.

In Van Gogh in Me neemt het Nederlands Kamerkoor zijn publiek mee naar het Europa van het fin de siècle, aan het eind van de 19e eeuw. De tijd van Satie, Debussy en Mahler, van Klimt en Van Gogh. Een roerige tijd van nieuwe ontdekkingen, onrust in de wereld en razendsnelle veranderingen. In deze audiovisuele totaalervaring wordt het publiek zowel toeschouwer als deelnemer, de schilderijen hoorbaar en de klanken van de muziek zichtbaar. Het publiek krijgt niet alleen een indruk van de tijdsgeest van het Europa van toen, maar voelt ook de sterke overeenkomsten met het Europa van nu. Van Gogh in Me is een stap in het verleden en een blik op de toekomst.