Stille Nacht am Silbersee (foto: DEEPOL by plainpicture )

Stille Nacht am Silbersee

Silbersee
ma 14 dec 2020 20:15 - 21:15
ma 14 dec 2020
20:15 - 21:15
  • ma 14 dec 2020
    20:15 - 21:15
    Grote Zaal

Uitvoerenden

Ariane Schluter verteller
Jawa Manla
ud
Raphaela Danksagmüller
duduk, blokfluit

Martin Fondse nieuwe compositie (première)
Artun Alaska Arasli en Joachim Robbrecht libretto

Een muzikale pelgrimstocht met Ariane Schluter

Na de succesvolle edities met Arthur Japin (2017), Anna Enquist (2018) en Glenn Helberg (2019) nodigt Silbersee dit jaar topactrice Ariane Schluter uit als wintergast voor een avond waarin zang, piano, ud en tekst samenkomen in een meditatief concert over hoop en wanhoop, twijfel en troost. 

Rimbauds beroemde gedicht 'Het dronken schip', de enige overgeleverde preek van schilder Vincent Van Gogh, Hokusai’s beroemde beeld De Grote Golf en andere iconische zee-taferelen vormen de inspiratiebronnen voor een winters oratorium waarin verteller Ariane Schluter samen met het publiek vat probeert te krijgen op de gebeurtenissen van de afgelopen tijd. Soms zalvend, dan weer schurend. Maar steeds doordrenkt van hoop en ambities voor de toekomst.

Nieuw winters oratorium
Silbersee daagt deze editie pianist en componist Martin Fondse uit om een nieuw werk te componeren, geïnspireerd op composities van Arvo Pärt en het werk van Claude Debussy. Het libretto is van schrijvers Joachim Robbrecht en Artun Alaska Arasli.

Ariane Schluter
Actrice Ariane Schluter is de nieuwe wintergast. Schluter, tweemaal Gouden Kalf- en Theo D’Or-winnares, speelde lange tijd bij Het Nationale Toneel en vertolkte onder meer de hoofdrol in de speelfilm Lucia de B. en de serie Noord/Zuid.