Van Mozart tot Bartók

Yang Yang Cai
do 29 apr 2021 20:00 - 21:00
do 29 apr 2021
20:00 - 21:00
  • do 29 apr 2021
    20:00 - 21:00
    Grote Zaal

Programma

Béla Bartók Drie Hongaarse volksliederen uit Csik
Wolfgang Amadeus Mozart Rondo in a KV 511 
Aleksandr Skrjabin Preludes op. 11 
Frédéric Chopin Barcarolle in Fis op. 60

Uitvoerenden

Yang Yang Cai piano

Divers recital van groot pianotalent

Yang Yang Cai is een van de grote pianotalenten van Nederland. In dit concert speelt ze een divers maar samenhangend programma van vier componisten met vier verschillende nationaliteiten. De chromatiek in Wolfgang Amadeus Mozarts Rondo in a wijst al vooruit naar de koning van de zingende piano, de Pool Frédéric Chopin. En de Rus Aleksandr Skrjabin modelleerde zijn Preludes op. 11, een hoogtepunt in zijn oeuvre voor piano, naar het gelijknamige werk van Chopin.

Yang Yang (1998) studeerde bij de beroemde pianopedagoog Jan Wijn. In 2019 brak ze definitief door toen ze tijdens het concours van de Young Pianist Foundation de prestigieuze Grand Prix Youri Egorov in de wacht sleepte. Grote indruk maakte ze daar met haar uitvoering van Chopins Tweede pianoconcert – Chopin is duidelijk een componist met wie Yang Yang affiniteit heeft. Verrassender is haar keuze voor drie Hongaarse volksliederen in arrangementen van Béla Bartók, een groot pleitbezorger en verzamelaar van volksmuziek.

Young Pianist Foundation
The Young Pianist Foundation (YPF) werd in 1999 opgericht. Vanaf de oprichting heeft de YPF zich ten doel gesteld om initiatieven te ontwikkelen, in aanvulling op de muziekscholen en conservatoria, om de kansen voor het schaarse toptalent te vergroten. Dit is onder andere vormgegeven in het terugkerende pianoconcours voor in Europa wonend toptalent, de YPF Piano Competition. Deelnemen aan en het winnen van het concours betekent voor de deelnemers een enorme steun in de rug voor hun carrière en een stimulans in de ontwikkeling van hun pianospel. Het volgende YPF Piano Concours vindt plaats in februari 2022. Voor meer informatie: ypf.nl


Programma-informatie

Yang Yang Cai (foto: Marco Borggreve)
Yang Yang Cai (foto: Marco Borggreve)