Hannes Minnaar (foto Simon van Boxtel)

Meesterpianist van de nacht

Hannes Minnaar
zo 21 mrt 2021 18:30 - 19:45
zo 21 mrt 2021
18:30 - 19:45
  • zo 21 mrt 2021
    18:30 - 19:45
    Geannuleerd

Programma

Robert Schumann Nachtstücke
Robert Zuidam Nox (wereldpremière)
Maurice Ravel Gaspard de la nuit

Uitvoerenden

Hannes Minnaar piano

Ravel, Schumann en Zuidam

Krijgt Hannes Minnaar greep op de verleidingen van de nacht? En hoe begeleidt hij je door de schemerzone tussen droom en werkelijkheid? Met het nieuwe werk Nox van Robert Zuidam en meesterwerken van Robert Schumann en Maurice Ravel stelt Minnaar zijn vertolkingskunst ‘vrij van bluf en branie’ en ‘te allen tijde de muziek dienend’ (de Volkskrant) in dienst van het duister. De zachtheid van Schumann staat naast de grilligheid van Ravel. En Robert Zuidam is ongetwijfeld weer één groot avontuur.

Hannes Minnaar mag zich ‘officieel’ meesterpianist noemen. Vorig jaar debuteerde hij immers in de gelijknamige serie. Voor de bezoekers van het Muziekgebouw was de status van de Nederlandse pianist allang een uitgemaakte zaak. De wijze waarop hij in het voorjaar van 2018 twee nocturnes van Robert Zuidam in première bracht staat bij velen in het geheugen gegrift. Een concert voor nachtbrakers en ontdekkingsreizigers.

Dit concertprogramma wordt ook uitgevoerd om 21.00 uur.

Vanwege coronabeperkingen is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In beide gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en zullen we het aankoopbedrag restitueren. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.