Ella van Poucke (foto: Presnyakov Music)

Uitbundige Russische cellomuziek

Ella van Poucke + Alexander Romanovsky
za 29 mei 2021 18:30 - 19:30
za 29 mei 2021
18:30 - 19:30
  • za 29 mei 2021
    18:30 - 19:30
    Geannuleerd

Programma

Igor Stravinsky Suite italienne (arr. Gregor Piatigorsky)
Sergej Rachmaninov Cellosonate in g 

Uitvoerenden

Ella van Poucke cello
Alexander Romanovsky piano

Stravinsky en Rachmaninov

‘Kamermuziek is de basis van alles’, aldus de jonge Nederlandse celliste Ella van Poucke (1994) die bouwt aan een indrukwekkende internationale carrière. Net als de Oekraïense meesterpianist Alexander Romanovsky wordt zij geroemd om haar energieke en doorleefde spel. Dit concert biedt hiervoor alle ruimte.

Honderd jaar geleden ging Stravinsky’s ballet Pulcinella in première, waarvoor de componist 18e-eeuwse muziek naar zijn hand zette. Zijn Suite italienne is een bewerking van een aantal delen hieruit, heerlijk frisprikkelende muziek. De uitbundige, complexe Cellosonate van Rachmaninov is een voorbeeld van Russische romantiek met dramatische melodieën en meeslepende harmonieën. Rachmaninov schreef dit meesterwerk voor zijn vriend en cellist Anatoli Brandukov.

Dit concertprogramma wordt ook uitgevoerd om 21.00 uur.

Vanwege coronabeperkingen is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In beide gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en zullen we het aankoopbedrag restitueren. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.