Ud Festival

nov 2020 / *geannuleerd* De nieuwe sound van een eeuwenoud instrument

De concerten op 13 en 14 november 2020 van het Ud Festival zijn geannuleerd. De jeugdconcerten 'Wat is het geheim van de Ud (8+)' op 22 november (13.00 en 15.00) gaan wel door.De ud is een eeuwenoude, twaalfsnarige luit uit het Midden-Oosten, die via het Middellandse Zeegebied naar West-Europa kwam. Het Ud Festival wordt sinds 2016 georganiseerd door het Amsterdams Andalusisch Orkest. Deze derde editie is een reis van Bagdad tot Nederland, dwars door de geschiedenis, langs een grote veelzijdigheid aan muziekstijlen.

De ud is te horen in jazz, world, oude muziek en hedendaagse muziek. Vanuit gezamenlijke wortels in de oriëntaalse, gregoriaanse en westerse muziek, onthullen gerenommeerde meesters en jonge talenten samen met Nederlandse topensembles tijdens dit festival een nieuwe sound.

Prijs voor complete serie (3 concerten): € 66,50 (incl. Vroegboekkorting). 

Beluister de podcast
In de tweede aflevering van Oeversessies zijn Mohamed Aadroun, medeoprichter van het Ud Festival en ud-speler Jawa Manla te gast. Wat maakt de ud zo populair in Nederland? Reis mee met presentator Elfie Tromp door de wereld van de ud, dwars door de geschiedenis, en beluister de prachtige klanken én muziek.