Foto: Melle Meivogel

Tweede reeks Up Close

4 februari 2021

Februari 2021: de lockdown duurt voort, voorlopig mogen we nog geen publiek ontvangen in het Muziekgebouw. In een tweede reeks Up Close concerten delen topmusici opnieuw hun favoriete muziek van dit moment in een persoonlijke en intieme setting, gestreamd vanuit de Grote Zaal van het Muziekgebouw. Tot eind februari zijn er wekelijks twee concertprogramma’s op donderdag en zondag, die via muziekgebouw.nl gratis te bekijken zijn.

Algemeen en artistiek directeur van het Muziekgebouw Maarten van Boven: “Na het succes van de eerste serie Up Close concerten zijn we blij de gratis livestreams een vervolg te kunnen geven. Met deze reeks Up Close blijft het Muziekgebouw een podium bieden aan makers die in deze tijd nauwelijks nog podiumkansen krijgen.”

Diverse Nederlandse of in Nederland woonachtige topmusici verzorgen de concerten. De concertprogramma’s variëren van (hedendaags) klassieke muziek door o.a. Asko|Schönberg, Nieuw Amsterdams Peil, Dudok Quartet en pianist Boris Giltburg tot de theatrale folkpop van het Meral Polat Trio. Op 19 februari brengt Asko|Schönberg een speciaal verjaardagsconcert voor de Hongaarse componist György Kurtág die dan 95 jaar wordt.