Maarten Engeltjes, Andreas Scholl + PRJCT Amsterdam (foto Melle Meivogel)

Fotoverslagen Arianna en Engeltjes & Scholl (7-10 okt)

zo 10 oktober 2021

Afgelopen week vond de eerste wereldpremière van dit seizoen plaats en was de Grote Zaal twee keer tot de nok toe gevuld bij de countertenoren Maarten Engeltjes en Andreas Scholl.

Wereldpremière Arianna

Op donderdag 7 oktober bracht ensemble Le Nuove Musiche o.l.v. Krijn Koetsveld de eerste wereldpremière van dit seizoen in het Muziekgebouw: Arianna door componist Florian Magnus Maier. Maiers nieuwste werk is een reconstructie van de vrijwel geheel verloren gegane Monteverdi-opera l’Arianna, en gecomponeerd in opdracht van het Muziekgebouw met steun van Ammodo. Met een unieke openbare repetitie, daags voor de première, boden de makers het publiek de mogelijkheid om het wordingsproces van dichtbij mee te maken.


Foto’s: Sven Scholten

Guido van Oorschot in de Volkskrant (ma 11 okt): “Door Florian Magnus Maier gemanipuleerde Monteverdi levert de verrassendste klanken op.”

Lees recensie


Engeltjes & Scholl: vrolijk en melancholiek concert van twee zingende vrienden
Eindelijk zag countertenor Maarten Engeltjes zijn wens in vervulling gaan. Afgelopen weekend (9 + 10 okt) trad hij twee keer op met zijn grote voorbeeld en leermeester, de Duitse countertenor Andreas Scholl. Begeleid door zijn Engeltjes' eigen ensemble PRJCT Amsterdam, zongen zij duetten van de Engelse barokcomponist Henry Purcell, een even vrolijk als melancholisch feest.

Bekijk de foto’s van dit bijzondere concert en van de twee vrienden backstage.

Myrthe Meester in Trouw (di 12 okt): "Het was een genot om beide stemmen virtuoos om elkaar heen te horen wervelen in aria’s zoals No, resistance is but vain en het euforische Sound the trumpet."

Lees recensieFoto’s: Melle Meivogel

Extra concert
Op 30 april 2022 geven Maarten Engeltjes en Andreas Scholl een extra concert in het Muziekgebouw.

Meer info en tickets